Sokak Lezzetlerine İlgi Arttı

0
46

Ayakkabıcılar Çarşısında kavurma ve nohut dürümü yapan ‘Maykıl Sokak Lezzetleri’ olarak tanınan Halil Turgut, İskenderunluların kavurma ve suni kebaba ilgilerinin yoğun olduğunu söyledi.

İskenderun’da kimsenin gerçek adını bilmediğini, herkesin kendisini Maykıl olarak tanıdığını anlatan Halil Turgut; “Kavurmayı benim hanım yapıyor evde, bende burada satıyorum. Öncelikle sıcak suyla yıkayıp temizliyoruz. İçerisine kuyruk yağı, baharat, salça koyarak hazırlıyoruz. Ramazan ayında işler biraz ağırdı ama inşallah bundan sonra daha iyi olacaktır. Kavurmayla birlikte nohut dürümü de yapıyorum” dedi.

Malzemelere gelen zamların kendilerini olumsuz etkilediğini de sözlerine ekleyen Turgut; “Zamlar tüm esnafları olduğu gibi beni de etkiledi. Aslında bu kavurmanın hakkı 15 TL değil 7-8 lira olmalı ama kurtarmıyor. Domates, biber, limon, nane, kimyon hepsi pahalı, piyasa serbest olunca böyle oluyor.

Bir litre yağı 12 TL’ye alıyordum şimdi 34 TL, yazık günah değil mi, insanlar perişan oldu. Böyle olunca kebapçı da 30-35 TL’ye satıyor. Bunun bir düzeni olmalı, senede bir defa zam yapılmalı. Malzemelere zam gelince ne yapsın esnaf da zam yapıyor.

Et alıyorsun bir kilo 140 TL, ben nohudu alıyorum 20 TL, haliyle ben daha ucuza satıyorum, benim ki pratiktir, insanlar da tercih ediyor. Umarım piyasa düzelir herkesin kazancı bol olur” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here