Sokak Köpeklerinin Toplanması İşçilik Hizmet Alım İhalesi Yapıldı

0
73

İskenderun Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Sokak köpeklerinin toplanması işçilik hizmet alımı ihalesi yapıldı. İhaleye üç katılımcı firma teklif verdi.

Belediye Brifing Salonu’nda yapılan ihaleyi, Belediye Başkan Vekili Ahmet Birsel Aktaş ve Başkan Yardımcıları da izledi. İhalede, teklif zarfları, katılımcılar huzurunda sırayla açıldı.

İskenderun Belediyesi sınırları içerisinde bulunan 28 mahalle ve mücavir alanlar içerisinde sokak köpeklerinin toplanması işçilik hizmet alımını içeriyor. İskenderun Belediyesi sınırları içinde ve mücavir alanlarda bulunan başıboş sokak köpeklerinin toplanması, Belediye Rehabilitasyon Merkezine taşınması, toplanan bu köpeklerin geçici barınakta yemlerinin hazırlanıp verilmesi, muhtaç olanların bakımının yapılması, barınağın temizliğinin yapılması işini oluşturuyor.

Köpek Rehabilitasyon Merkezinde Köpekler Kontrol Altında

İskenderun Belediyesi Köpek Barınağına getirilen sokak köpekleri, Barınak Veteriner Hekimi tarafından kısırlaştırılması, aşılanması ve güçsüz düşmüş, muhtaç olanların bakım ve tedavileri yapılıyor.

Barınakta isteyen vatandaşlarımıza ücretsiz köpek sahiplendiriliyor. Doğada kendi başına yaşayabilecek durumdaki köpekler alındığı ortama tekrar bırakılıyor.

İskenderun Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Fevzi Özkan, yapılan bu çalışmalar sonucunda İskenderun sınırları içerisinde yaşayan sokak köpeklerinin üremelerinin kontrol altına alındığını ve çevreye zarar vermeden yaşamlarını idame etmesinin sağlandığını belirtti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here