Şoförler ve Otomobilciler Odası Olağan Kongresini Gerçekleştirdi…

0
211

şoförler odası4Akın, Yeniden Başkan Seçildi

İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası, geçtiğimiz hafta sonu olağan genel kurulunu Memo Restoranda gerçekleştirdi. En fazla üye sayısına sahip olan odanın yapılan genel kurulunda gerçekleştirilen seçime tek liste ile gidilirken, mevut başkan Erol Akın yeniden başkan seçildi. Oda Başkanı Akın; “Sizinle gece gündüz bu görevi yürütmeye hazırım!” dedi.

Şoförler esnafına ve İskenderun’a verdiği dört yıllık hizmet sonunda yaptığı başarılı çalışmaları takdir gören İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Erol Akın’a karşı liste dahi çıkmadı. Nezih ve şoförler esnafına yakışır bir şekilde gerçekleştirilen olağan genel kurula İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, HESOB Başkanı Kadir Teksöz, İskenderun Belediye Meclis Üyesi Kamil Turan, esnaf oda başkanları ve şoförler odası esnafı katıldı. Kongrenin divan başkanlığını Kadir Teksöz, divan başkan yardımcılığını da Kuyumcular Odası Başkanı Uğur Fırat yaptı. Saygı Duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşımızın ardından gündem maddeleri görüşüldü.

şoförler odası5

Dilek ve temennilerde söz alan Divan Başkanı Teksöz; “Hükümet tarafından indirimli mazot uygulamasının nakliye sektörüne de uygulanması için gerekli girişimlerimiz devam ediyor. Şoför esnafımızdan talep edilen belgelerin adlarını karıştırır olduk ve de onlar için ödenen harçlardan da bıktık. Oda ve konfederasyonumuz aracılığı ile bütün belgelerin iptali için ciddi girişimlerimiz devam ediyor. Ayrıca şoför esnafımız araç değiştirirken, onlardan ÖTV ve KDV alınmaması yönünde taleplerimiz var” dedi.

Oda Başkanı Erol Akın da söz alarak; “Bugüne kadar yaptıklarımız ortadadır. Bundan sonra da aynı kararlılıkla çalışmalarımız devam edecektir. Sizlerde beni bu göreve yeniden layık görürseniz, sizinle gece gündüz bu görevi yürütmeye hazırım” diye konuştu ve konuşması büyük alkış aldı.

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Civelek, her zaman için esnafın ve esnaf odalarının yanında olduklarını söylerken; “Belediye başkanı şehrin eminidir. Hiçbir kesim gözetmeden oy veren vermeyen herkese hizmet etmek zorundadır. Ben bu şekilde görevimi yürütmekteyim. Siz şoför esnafımızdan tek ricam kornaya mümkün olduğu kadar az basmanız ve kılık kıyafetinize dikkat etmenizdir” dedi.

şoförler odası6

Yapılan konuşmanın ardından Oda yönetimi olarak hazırlanan plaketler; duayen, bayan şoför ve en genç şoför olarak temsilen birer kişiye verildi. Plaket takdiminde ayrıca Oda Sekreteri olarak 34 yıldır hizmet veren Emine Karvar’a da emeğinden dolayı plaket takdim edilirken, duygu dolu anlar yaşandı.

Daha sonra seçimlere geçildi ve tek liste ile gidilen seçimde Erol Akın yeniden oda başkanı seçildi. Seçim sonunda yönetim kurulu üyesi de şu isimlerden oluştu; Zekeriya Kirmit, Ömer Akbaş, Ersoy Aslan, Ekrem Yükçü, Hilal Mercan, Mehmet Demirci, Halil Nihat Karaoğlu ve Sabahattin Kaya. Denetim kurulu üyeleri de Orhan Özkan, Ali Soylu ve Metin Patla’dan oluştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here