SODES’e Başvurular 1 Nisan’da Başlıyor

0
63

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız, DOĞAKA’nın 2013 Yılı SODES Programına ilişkin bilgi verdi.

2011 yılından beri bölgede pilot olarak yürütülen SODES programının 2013 yılında da uygulanacağına dikkat çeken Yıldız, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerindeki kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik hazırlanan 2013 yılı SODES Programına başvuruların 1 Nisan-3 Mayıs 2013 tarihleri arasında SODES BİS üzerinden yapılabileceğini belirtti. Yıldız başvuru sistemine www.sodes.gov.tr adresi üzerinden ulaşılabileceğini dile getirdi.

SODES’in sosyal içerme, kültür, sanat ve spor alanlarında, göç, yoksulluk ve işsizlik gibi sorunların ortaya çıkardığı sosyal ihtiyaçlara karşılık vermeyi hedefleyen insan odaklı bir program olduğunu dile getiren Yıldız, program projeleriyle, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha fazla katılmalarını sağlamayı, istihdam edilebilirliği artırmayı ve kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler yoluyla bölgedeki kadın, çocuk, genç ve engellilerin kendilerini daha iyi ifade etmelerine imkan sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Program kapsamında desteklenecek her bir proje için tahsis edilen asgari kaynak miktarının 60.000TL, azami kaynak miktarının ise 600.000TL olduğunu dile getiren Yıldız, program detaylarının ve başvuru rehberinin 1 Nisan 2013 tarihinde www.dogaka.gov.tr adresinde yayınlanacağını ifade etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here