SMM Odası İş Sağlığı ve İş Güvenliği Semineri Düzenledi

0
81

iş güvenliği semineri1İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından üyelerine yönelik ‘İş sağlığı ve İş Güvenliği’ konulu seminerler verildi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Meclis salonunda gerçekleştirilen seminerde işletmelere yönelik İş Sağlığı ve iş güvenliği konularında sine vizyon destekli olarak bilgiler verilirken, son çıkan yasa gereği işçi çalıştıran işletmelerin alması gereken tedbirler görüşüldü.

İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMM) Başkanı Alaaddin Özbülbül, iş sağlığı ve iş güvenliğinin çok zorunlu bir konu olduğunu ve bu toplantının odalarının hazırladığı dördüncü toplantı olduğunu ifade etti.

Özbülbül, “Döviz Borçlanması Yapmayın”

Ülke ve bölge ekonomisi hakkında değerlendirmelerde bulunan Özbülbül; “Son günlerde ülkede 17 Aralık sendromu ile ekonomi tepe taklak oldu. İşlerini yaptığımız firmaların dikkatli olmaları gerekir. Döviz almış başını gidiyor, Merkez bankası dolara müdahale yaptı. Faizler yükseltildi, dövizin aşağı düşmesi, ticaretin canlanması için çalışmalar var. Ama gelin görün ki sistem daha zor duruma gidiyor. Bir 30 Mart kargaşası almış başını gidiyor. Herkse kendini seçime endekslemiş, ülkedeki sanayici, esnaf, iş adamı çok zor durumda.

iş güvenliği semineri2

Burada gördüğümüz resim hiç iç açıcı değil. Bizler oda olarak iş sahiplerine dikkat etmeleri çağrısında bulunuyoruz. Dalgalı kurda son dönemlerde yaşanan kaygı, faizlerin yükselmesi ekonomideki istikrarsızlığı belirsizliği işaret ediyor. İş adamlarımıza tavsiyemiz borçlanmayla ticaret yapmayın, dolar ile borçlanma yapmayın. Borçlanma ile yatırım yapmayın. Vadeli mal satışı yapan firmalar yurt içi piyasalarda ya nakit ya da çok kısa vadeli mal satmalıdır. Kesinlikle döviz borçlanması yapmasınlar” dedi.

Seminerde İş sağlığı ve iş güvenliği konularında, kanun özeti ve tanımlar ile ilgili İhsan Dönmez, hizmet alım süreci ve hizmet verenler kimler konusunda Taner Karaçaylı, devlet teşvikleri nasıl olacak konusunda ise Yunus Kaya, sağlık gözetimi ve meslek hastalıkları konusunda Kasım Akyıldız, İSG Kitabı neden konusunda Gökhan Kazak ve İdari Para cezaları ve işin durdurulması konularında ise Hakan Baki detaylı bilgiler verdi.

Seminerde ağırlıklı olarak işletmelerin iş sağlıkları konularında duyarlı olmaları, kanundaki gelişmeleri yakından takip etmeleri gerektiği ifade edildi. “Önlem almak Ölmekten daha iyidir” açıklaması ise seminerde uzmanlar tarafından işletme sahiplerine özellikle tavsiye edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here