“Şimdiden Yurt Dışına Gitmeyi Planlayın”

0
270

sermin örnektekin3Prof. Dr. Örnektekin, Lise Öğrencilerine Üniversite Seçimi Konusunda Bilgilendirmelerde Bulundu…

İskenderun Kız Teknik ve Meslek Lisesinin çok amaçlı salonunda dün üniversite adayı olan öğrencilere, gelecek ile ilgili şimdiden hedeflerinin ne olması gerektiği ve üniversite seçiminde dikkat etmeleri gereken konular hakkında sunum yapan İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sermin Örnektekin, öğrencilere önemli uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Örnektekin; “Seçeceğiniz üniversitelerin özellikle ne kadar uluslar arası anlaşması var ona bakın. Ayrıca tüm olanaklarını da mutlaka kullanın” dedi.

İstanbul Kültür Üniversitesinden Doç. Dr. Asuman Dönmez ile birlikte yaklaşan üniversite sınavları öncesi öğrencilere önemli uyarılarda bulunan İKÜ Rektör Yardımcısı ve aynı zaman MKÜ kurucu üyelerinden olan Prof. Dr. Örnektekin; “Sizler üniversiteli öğrenci olunca önünüze mutlaka hedef koyun. Elbette mezun olmak birinci hedefiniz olacaktır ama seçtiğiniz üniversitenin de size sunduğu imkanlara bakın ve onları en iyi şekilde mutlaka kullanın! Ayrıca erasmus sisteminden de faydalanmayı ihmal etmeyin. Çünkü sizler, çabuk yabancı dile yatkın insanlarsınız bunu da unutmayın. Kendine öz güveni olan insan daima başarılı olur bunu da aklınızda çıkarmayın. Artık sadece Avrupa ülkelerine değil, dünyanın her yerine gidip okuma şansınız var o nedenle de öğrenci olarak dışarı çıkın” dedi.

sermin örnektekin4

Uluslar Arası Anlaşmasına Bakın!

Öğrencilere okuyacakları üniversitenin uluslar arası ilişkilerini araştırmalarını tavsiye eden Örnektekin; “Üniversite öğrencisi olursanız, seçeceğiniz üniversitelerin ne kadar uluslar arası anlaşması var, sizlere ne gibi olanaklar sunuyor bakın ve orada eğitim gören öğrencilerin yorumlarını da okuyun. Size doğru seçim yapma konusunda yardımcı olacaktır. Mühendis olarak üniversitede yola çıkıyorsunuz, ama hukukçu da olabiliyorsunuz! Kısaca üniversitede çift eğitim alabiliyorsunuz! Bizim üniversitede ücretsiz bunu yapabilme şansınız bulunmaktadır. Üniversiteye başlamadan önce lütfen üniversiteye gireyimin ötesinde, dünyanın neresine girebilirimine bakın! Sizlerden tek isteğim, kendinize özgüven sunacak programları takip edin ve şimdiden yurt dışına gitmeyi planlayın” dedi.

Daha sonra söz alan Doç. Dr. Asuman Dönmez de; “Sizler dünyayı ele geçirmenin yollarını arayın! Bunun içinde uluslar arasılaşmaya yönelin. ‘Tek başıma yapabilir miyim?’ sorusunu kendi içerisinde herkes yaşıyor. O nedenle hedefiniz, yapabilir olmalıdır. Yapabilirim diyerek, buna inanmak gerekir. Zorluklar her yerde ve her alanda var. Elbette korkuda var. Ama sizler ben gideceğim ve ben bunu yapacağım demelisiniz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here