“Sıkıntılı Türkiye Ekonomisinde Her 5 Gençten Biri İşsizdir”

0
57

saadet partisi24Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, Hatay’da Açıklamalarda Bulundu

Saadet Partisi Genel Merkez’in tüm Türkiye’de “Halkla Kucaklaşma” programı kapsamında Hatay’a gelen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı yaptı.

Gerçekleşen toplantıda ülke gündemine değinen İlyas Tongüç; “Türkiye ve dünyada gelişen hadiseler çerçevesinde bölgemizde bir ateş topunun ülkemizi de etkileyecek halde devam ettiğini görmekteyiz. Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) adım adım gerçekleştiriliyor. Fas’tan Endonezya’ya kadar olan İslam coğrafyasının bu plan dâhilinde bölünüp coğrafi sınırları yeniden şekillendiriliyor. Bölgemizde Irak’ın parçalanması ile beraber, Suriye’nin de bölünmesi neticesinde, İsrail’in rahat etmesi temelindeki siyaset ile bölgenin istikrarsızlaştırılması ve her petrol kuyusunun başına bir devletçik kurma anlayışının hızla yürüdüğünü görmekteyiz. Siyasi, ekonomik ve fiili işgallerle bu bölgeler işgal ediliyor” dedi.

Kobani üzerinden eylemler ile geliştirilen çeşitli hadiselerin Türkiye’yi de karıştırabilecek potansiyele sahip olduğunu savunan Tongüç; “Stratejik ortaklarımız diye ifade ettiklerimiz bindiğimiz dalı kesmekle meşgul oldukları ayan beyan ortadadır. Bu sürecin, Türkiye’nin başı belaya sokuluncaya kadar devam ettirileceği anlaşılmaktadır. Onun için Türkiye’nin bir an önce bu dış politikada Suriye başta olmak üzere yapmış olduğu yanlış tercihten bir an evvel vazgeçerek milli, yerli, izzetli ve şahsiyetli bir dış politikaya dönmek mecburiyeti vardır. Yoksa bunun şehirlerimizde meydana getirdiği tahribat ortadadır” dedi.

Suriye olayları başta Hatay’da ticari anlamda krizler meydana getirdiğini ifade eden Tongüç, bunun sürdürülebilir bir durum olmadığını, yeniden bölgenin en iyi şekilde nasıl mamur hale getireceği konusunun ele alınması gerektiğini kaydetti.

Ülkede her 5 gençten birinin işsiz olduğunu ifade eden Tongüç; “Türkiye bir an evvel, yeraltı ve yer üst kaynaklarını harekete geçirecek üretimler yaparak, fabrikalar açarak, istihdamlar sağlayarak, daha önem arz eden işler yaparak, ihracatını ithalata bağlı olarak değil, kendi kaynakları ile üreten ve ihraç eden bir ülke olmalıdır” dedi.

Tongüç son olarak bugün Anadolu toprakları işletilmediğinden insanımızın göçe zorlanmasının da dikkate değer bir gelişme olduğunu belirterek; “Önümüzdeki seçim döneminde Saadet Partisi olarak işsizliğin nasıl ortadan kaldırılacağı, istihdamın nasıl artırılacağı ile ilgi üretim haritaları çerçevesinde 81 vilayetimiz ile ilgili yapılan çalışmaları milletvekili adaylarımız kamuoyuna paylaşacaktır. Ve Türkiye’nin mevcut sıkıntılardan kurtulacağız, işsizlik başta olmak üzere özelleştirme adı altında ortaya çıkan peşkeşten nasıl kurtulacağız, bunların detaylarını ortaya koyacağız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here