Sigorta Primleri Tahsilât İşlemleri 8 Ocak’a Kadar Uzatıldı

0
73

sgk açıklama1Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan yapılan açıklamada, 5510 sayılı kanunun 4/1-b Bendi Kapsamında Çalıştırılan Sigortalılara (Devredilen BAĞ-KUR) ait Sigorta Prim Tahsilâtlarına ilişkin bir duyuru yapıldı. Duyuruda Sigorta Primleri Tahsilât işlemlerinin ‘teknik aksaklık’ nedeniyle 8 Ocak 2014 tarihine kadar uzatıldığı kaydedildi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Yılın ve Aralık ayının son işgünü olan 31 Aralık 2013 tarihinde bankalara yapılan yoğun müracaatlar, 5510 sayılı kanun 4/1-b bendi kapsamında çalıştırılan sigortalılara (Devredilen BAĞ-KUR) ilişkin sigorta primlerinin takip edildiği “Güvence Programında” teknik aksaklığa neden olmuş, bu nedenle söz konusu tahsilâtlarda problemler yaşanmıştır.

Prim ödeme yükümlülerimizin mağduriyetlerini önlemek amacıyla son ödeme günü 31 Aralık 2013 tarihi olan 5510 sayılı kanun 4/1-b bendi kapsamında çalıştırılan sigortalılara (Devredilen BAĞ-KUR) ilişkin sigorta primlerinin tahsilat işlemleri 8 Ocak 2014 Çarşamba gün sonuna kadar uzatılmış olup, bu tarihe kadar yapılacak söz konusu ödemeler yasal süresi içinde yapılmış sayılacaktır. Kamuoyuna önemle duyurulur.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here