SHY-147 Belgesi İçin Atölyeler Hazır

0
17

Onaylı Hava Aracı Bakım Eğitim Kuruluşu Belgesi Verilecek

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinin SHY-147 (A1-A2-B1-B1) Tanınmış okul sertifikasyonuna sahip olabilmesi için gerekli pratik eğitimlerini yürüteceği temel el aletleri ve eğitim atölye setleri temin edildi.

Onaylı Hava Aracı Bakım Eğitim Kuruluşu Belgesi olarak adlandırılan SHY-147 belgesine sahip olan hava aracı bakım eğitim kuruluşunun öğrencilere vermiş olduğu eğitimler ülkemiz Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün denetiminden geçmiş olup ve vermiş olduğu eğitimin kalitesinin niteliği de bu kuruluş tarafından onaylanmış demektir. SHY-147 Belgesi eğitim kuruluşu için teorik ve pratik eğitimlerin eksiksiz olarak yerine getirilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda İSTE, Bakım Eğitim Kurumu olmak adına pratik eğitimleri ve task kartları uygulama olarak yapabilecek atölye imkânlarının önemli bir kısmını temin etti.

Bir kurumun, SHY-147 belgesine sahip olması o kurumdan mezun olan öğrencilere çok önemli ayrıcalıklar sağlamaktadır. Bu ayrıcalıklardan en önemlilerinden biri ise uçak teknisyenliği için belirlenen “temel deneyim” süresinin azaltılmasıdır. Bu sürenin kısaltılması ise genel olarak teknisyenlik sertifikasının türüne göre değişiklik göstermektedir. Türbin Motorlu uçakların teknisyenliği bu süre kısaltması ile 5 yıldan 2 yıla inmektedir.

Yetiştirdikleri nitelikli öğrencilerin eğitimlerine katkı sunmak için bir atölye daha açtıklarını ifade eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci; “Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültemiz kurduğumuz atölye ile Onaylı Hava Aracı Bakım Eğitim Kuruluşu Belgesi için gerekli olan temel el aletleri ve eğitim atölye setlerinden oluşuyor. Öğrencilerimizin mezun olduklarında tercih edilen iş gücü olması için elimizi taşın altına koyuyor ve gerekeni yapıyoruz. Yeni atölyemiz öğrencilerimiz ve üniversitemiz için hayırlı olsun” değerlendirmesinde bulundu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here