SGK İl Müdürü; “Yapılandırma İçin Geç Kalmayın!”

0
43

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Hatay İl Müdürü Hamit Bal, Mega Radyo’nun canlı yayın konuğu oldu. Mega Medya Grubu Genel Müdürü Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu, ‘Panorama’ programına konuk olan Bal, vatandaşların devlete olan borçlarını yapılandırma konusunda kolaylık sağlamak amacıyla hazırlanan 7256 sayılı kanunla ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

7256 sayılı ‘Vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun’ ile ilgili vatandaşları bilgilendiren İl Müdürü Hamit Bal, SGK prim borçlarının yeniden yapılandırılması ve bu kapsamda emeklilikte ve sağlıkta sağlanan avantajlar konusunda açıklamalarda bulunarak vatandaşları uyardı.

Bal, bu yapılandırma fırsatlarından yararlanmak isteyen vatandaşların en geç 1 Şubat 2021 tarihine kadar, internet üzerinden, şahsen veya posta yoluyla bağlı bulundukları sosyal güvenlik il müdürlüğü/sosyal güvenlik merkezine başvurabileceklerini söyledi.

Panorama programında, kurum uygulamaları ile ilgili son gelişmeler konusunda da bilgiler veren Bal, kurum olarak işlerini severek yaptıklarını, vatandaşın sorunlarına da çözüm odaklı yaklaştıklarını vurguladı.

SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun kapsamındaki sigortalılık statülerinden kaynaklanan, 2020/Ağustos ayı ve öncesi dönemlere ait, kesinleşmiş; Sigorta primleri, Genel Sağlık Sigortası primleri, İşsizlik sigortası primleri, kesinleşmiş idari para cezalarını yapılandırmak için fırsat olduğunu hatırlattı. Müdür Bal ayrıca “Bağ-Kur sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğan alacaklar, İsteğe bağlı ve topluluk sigortası primleri ve kanun kapsamındaki sigortalılıklardan doğan primlerin, yapılandırma kapsamında olduğunu belirterek; yapılandırılan borçların peşin ya da 6, 9, 12 veya 18 taksit halinde ödenebileceğinin bilgisini verdi.

SGK Hatay İl Müdürü Bal, başvuruların 1 Şubat 2021 tarihine kadar; e-devlet üzerinden, şahsen veya posta yoluyla Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü/Sosyal Güvenlik Merkezine yapılabileceğini belirtti.

7256 sayılı yapılandırmanın 1 Şubat 2021 tarihinde sona ereceğini belirten İl Müdürü Bal, borçlu vatandaşlarımızın 7256 sayılı yasanın getirdiği kolaylık ve avantajlardan yararlanabilmesi için son başvuru tarihini geçirmemeleri gerektiğini vurguladı.

SGK’nın yeni uygulamaları ile ilgili önemli bilgilerin paylaşıldığı söyleşi, kentin tek radyosu Mega Radyo stüdyolarında gerçekleşti. Mega Medya Grubu Genel Koordinatörü Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu programın teknik kumanda masasını Mustafa Mert ve Şirvan Selçuk yönetti. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here