SGK İl Müdürü Hamit Bal’dan İTSO’ya Ziyaret

0
23

“7326 sayılı  “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Görüşüldü”
“İlk Taksit ödemelerinin 1 Kasım 2021’e Kadar Yapılması Gerekiyor”

SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal ve İskenderun Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Remziye Evren İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek 09/06/2021 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren 7326 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkındaki Kanun” ile ilgili bilgiler verdiler.

SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal, pandemi sürecinde yaşanan sıkıntılarda özellikle sanayicilerin, esnafların ve kobilerin ekonomik anlamda etkilendiğine vurgu yaparak; “09/06/2021 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren 7326 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanun” hükümlerinden yararlanmak isteyenlerin 31 Ağustos 2021 tarihi bitimine kadar başvuruda bulunmaları ve başvuru üzerine yapılandırılan alacaklara ilişkin ilk taksit ödemelerini 1 Kasım 2021 tarihi bitimine kadar yapmaları gerekmektedir” dedi.

Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise; “7326 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanun” hükümlerinden yararlanmak isteyen mükelleflerimizi bizler de bilgilendiriyoruz. Bu sürecin mükelleflerimiz için de bir fırsat olduğunu söyleyebiliriz. Pandemi sürecinde getirilen bu af ile işletmelerimizin borç yükü azalacak ve biraz olsun nefes alacaklardır” dedi.

SGK Hatay İl Müdürlüğü, Yapılandırma ile ilgili şu bilgilere yer verdi:

“2021/Nisan ayı ve öncesi dönemlere ait, kesinleşmiş; Sigorta primleri, Genel Sağlık Sigortası primleri, İşsizlik sigorta primleri, 30.04.2021’den önce (bu tarih dahil) işlenen fiillere ilişkin idari para cezaları, İş kazası, meslek hastalığı veya malullük sonucunda doğan rücu alacakları, Yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, Bağ-Kur sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğan alacaklar, İsteğe Bağlı ve Topluluk sigortası primleri, Kanunun yayımı tarihinden önce asılları ödenmiş alacakların; henüz ödenmemiş fer’ileri, 5510/Ek-5, Ek-6 ncı maddeleri ile 2925 sayılı Kanun kapsamındaki sigortalılıklardan doğan primler, 6183/48. madde kapsamında taksitlendirilen alacaklar, Yapılandırma kapsamında olup; yapılandırılan borçlar peşin ya da 6, 9, 12 veya 18 taksit halinde ödenebilecektir.

Başvuruların 31 Ağustos 2021 tarihine kadar; işverenler için, e-sigorta kanalıyla, şahsen veya posta yoluyla ilgili Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü/Sosyal Güvenlik Merkezine, 4/b (Bağ-Kur) sigortalıları için, e-devlet üzerinden, şahsen veya posta yoluyla Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü/Sosyal Güvenlik Merkezine, Primlerini kendi ödeyenler için, e-devlet üzerinden, şahsen veya posta yoluyla dosyalarının olduğu Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü/Sosyal Güvenlik Merkezine, Ayrıca; 4/b (Bağ-Kur) sigortalılarının ihya borçları için sigorta dosyalarının olduğu yerdeki Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü/Sosyal Güvenlik Merkezine 01/07/2021 – 01/11/2021 tarihleri arasında başvuru yapılabilecektir.

Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçları için başvuru şartı aranmamakta olup, borçlar otomatik olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılandırılmıştır. Yapılandırılmış Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçlarının ödemelerinin 31 Aralık 2021 tarihine kadar, Sigorta primi, idari para cezası, işsizlik sigorta primi gibi borçların ise peşin veya ilk taksit ödemelerinin 1 Kasım 2021 tarihine kadar yapılması gerekmektedir.”

SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal ve İskenderun Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Remziye Evren’in ziyaretinde, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Selma Yılmaz, Müfit Tennioğlu ve Raşit Özyurt yer aldı. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here