Seyfettin; “Türkiye’nin Beklemeye Tahammülü Yok”

0
227

hatay diş hekimleri1Hatay Diş Hekimleri Odası Başkanı Nebil Seyfettin; “Türkiye’nin Beklemeye Tahammülü Yok”

Türk Diş hekimleri Birliği Hatay Diş hekimleri Odası Başkanı Diş hekimi Nebil Seyfettin, geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da yaşanan terör eyleminin Türkiye’ye ve demokrasimize yapılmış Cumhuriyet tarihinin en büyük saldırısı olduğunu ifade ederken, saldırıyı nefretle kınadıklarını vurguladı.

Ülkemizin hak etmediği terör eylemleri ile kana bulanarak hızla Ortadoğu bataklığına çekilmek istendiğini savunan Seyfettin; “Giderek yoğunlaşan siyasi kutuplaşmaya yönelik söylem ve politikalar sokaktaki insanlarımızı ayrıştırmakta ve iç barışımızı tehlikeye sokmaktadır. Ülke insanının ortak yaşama iradesini zayıflatmaktadır. Özellikle son birkaç yılda yoğunlaşan siyasi söylemler; kadın hareketlerinden sivil toplum örgütlerine, akil insanlardan Anayasa uzlaşma hareketinde beraber çalışanlara kadar ayrışmalara yol açmıştır. Yapılan kamu oyu anketleri de bunu doğrulayarak, toplumun yüzde seksenini ne yazık ki siyasi kutuplaşmadan ve üç ay sonra muhtemel  yaşanacak  ekonomik krizden şikayetçi olma noktasına getirmiştir.

Türk Diş Hekimleri Birliği olarak  toplumda büyük öfke ve mateme  yol açan Ankara’daki terör saldırılarını bir kere daha kınarken, başta karar verici durumunda olan siyasileri ve tüm vatandaşlarımızı, sağduyu içerisinde hareket etmeye ve ülkemizin Irak ve Suriye benzeri yoğun etnik çatışmaların yaşandığı kaos ortamına sürüklenmemesi için tarihi sorumluluk duyarak insan hakları ve çoğulcu demokrasi temelindeki uzlaşmacı politika ve söylemleri bir an önce hayata geçirmeleri çağrısını yapıyoruz. Bu konuda Türkiye’nin beklemeye tahammülü olmadığını hatırlatarak, siyasilerden; halkımızın beklediği sorumluluk  içerisinde hareket  ederek ülkeyi  1 Kasım seçimlerine barış ortamında götürmelerini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here