“Sevgi ve Barış Ortamının Yaratılması Okumaktan Geçer”

0
67

kaymakam özyiğit7İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit Kütüphaneler Haftası Nedeniyle Mesaj Yayınladı

İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, her yıl 30 Mart – 05 Nisan 2015 tarihleri arasında kutlanan kütüphane haftası nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Türk Kütüphaneciler Derneği’nin 1964 yılında başlattığı girişim ile her yıl Mart ayının son Pazartesi günü başlayan Kütüphane Haftası’nın bu yılki ana temasının “Kültürlerarası Diyalog ve Kütüphaneler” olarak belirlendiğini hatırlatan Kaymakam Özyiğit; “Kültürler arası diyalog, belirli bir eğitim sayesinde mümkündür. İyi bir eğitim için de bilgi kaynaklarını bünyesinde barındıran donanımlı kütüphaneler gereklidir. Kitaplar farklı kültürlerle iletişimin en önemli aracıdır. 

Bilgi ve mirasın dolayısıyla kültürün sürdürülmesi ve toplumlar arasında paylaşılabilmesi için bilgi ve fikirleri bünyesinde barındıran, onlara erişmeyi ve bilginin insanlığa yayılmasını sağlayan bir kültürel merkez olarak kütüphanelerin varlığı son derece hayatidir. Dolayısıyla düşünsel dolaşımının merkezinde yer alan kütüphaneler, sosyal uyum ve sivil barışı güçlendirmeye yönelik, çeşitlilik içinde birlikte yaşamayı öğretebilecek en önemli kurumlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Televizyon, bilgisayar, telefon gibi araçlar günümüz teknolojisinin önümüze sunduğu faydalı araçlardır. Ancak hiçbiri kitabın yerini tutamamaktadır. Dünya üzerindeki en gelişmiş ülkelerde bu teknolojiler kütüphaneye tercih edilmemektedir.

Toplumlar arasında sevgi, hoşgörü, barış ve kardeşlik ortamı yaratılmasının okumaktan, araştırmaktan geçtiğine inanarak, 51. Kütüphane Haftası’nı kutluyor, tüm halkımızı okumaya ve kütüphanelerimize davet ediyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here