Sevgi Evlerinde Şiddet ve Psikolojik Baskı

0
115

sevgi evleri3İskenderun bulunan Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri ve Çocuk Yuvası’nda kalan çocuklara fiziksel şiddet ve psikolojik baskı uyguladıkları iddia edilen 2 bakıcı annenin işine son verildi. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, olaylı ilgili adli makamlara suç duyurusunda bulunulduğunu söyledi.

İddiaya göre Aralık ile Ocak aylarında taşeron şirkete bağlı olarak görev yapan bakıcı anneler N.A. ve N.Ç. 12 yaşlarındaki G.N.D., E.Y ve Ö.D.Ç adlı kız çocuklarını, altlarını kirlettikleri ve yaramazlık yaptıkları için oklava ve tahta kaşıkla dövdü. Bakıcı anneler, bazı zamanlar da ise çocukları tuvalete kilitleyip, yağmur altında, soğuk havada bırakarak cezalandırdı.

Fiziksel şiddet ve psikolojik baskıya uğrayan çocukların ifadelerinde ayrıca bakıcı annelerden birinin 12 yaşındaki bir kız çocuğunu diğer bakıcı annenin evine götürüp, burada temizlik yaptırdığı ortaya çıktı. Ayrıca, yuvada gece yarısını geçtikten sonra çocukların uyandırılıp, mutfakta bulaşık yıkattırıldığı, tuvaletlerin ve banyoların temizlettirildiği de belirlendi.

Yaşanan olayla ilgili bilgiler veren Hatay Valisi Lekesiz; “Sevgi Evleri’nde yaşanan olumsuzluklar ile ilgili alınan duyumlar üzerine 29 Ocak 2013 tarihinde muhakkik görevlendirilerek gerekli inceleme başlatılmıştı. Bu inceleme neticesinde düzenlenen rapordaki öneriler çerçevesinde 31 Mart 2013 tarihinde N.A. ve N.Ç. isimli bakım elemanlarının iş akdine son verildiğini ayrıca konu ilgili olarak adli makamlara suç duyurusunda bulunuldu. Anlaşılacağı gibi, konu ile ilgili olarak yapılması gerekenler, konu henüz kamuoyuna yansımadan önce yapılmıştır. Çocuklarımızın ruh ve beden sağlığının örselenmemesi konusunda gerekli özen gösterilmektedir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here