Sevgi Evi Çocuklarının Gösterisi Ayakta Alkışlandı

0
190

İskenderun Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri’nde kalan çocukların hazırladığı ‘Şiir ve Türkü Gecesi’ Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı Atatürk Konser Salonu’nda gerçekleştirildi.

Gerçekleşen gösteriyi, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ve eşi Zehra Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ve eşi Zeliha Su, belde belediye başkanları, Tosyalı Ailesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş izledi.

 Program öncesinde bir konuşma yapan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, kalıcı olmanın önemine vurgu yaparak, ancak değerli olanın kalıcı olabileceğini söyledi. Vali Lekesiz; “Önemli olan, değerli olmaktır, kalıcı olan da değerli olandır. Yani sahip olduğunuz makamlar, görevler, imkanlar elinizden gittiğinde, değerliyseniz kalıcı olmak devam eder” dedi.

Okullarımızda, yuvalarımızda, sevgi evlerinde çocuklarımızın hem zihinsel, hem bilişsel, hem sanat, hem spor kısacası her alanda gelişmelerini sağlamak gerektiğini kaydeden Vali Lekesiz; “Çocuklarımızı aynı zamanda güzel sanatlara da yönlendirmemiz, yüreklerinin ve beyinlerinin de güzelleşmesini, beğenilerinin, hazlarının süzülmesini, incelmesini ve her birinin topluma yararlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamamız lazım. Çocuklarımız yaklaşık 9 aylık emeklerinin ürününü bugün bizlerle paylaşacaklar. Çok keyifli ve hepimizi gelecek adına umutlandıran güzel bir akşam yaşatacaklarına inanarak hepsini şimdiden tebrik ediyorum” dedi.

 İlçe Kaymakamı Ali İhsan Su ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’nın da duygularını paylaşmalarının ardından Sevgi Evleri’nde kalan çocuklar, koro ve solo şarkılarla, şiirlerle, komedi dans üçlüsü, halk oyunları ve Gangam Style şarkısı ile büyük beğeni toplarken, hep birlikte söylenen ‘Hayat Bayram Olsa’ şarkısı ile de sevgi ve dostluk mesajları verildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here