Sessiz Çığlık!

0
168

dağlıca saldırısı1Haftalardır süren terör örgütü saldırıları, geçtiğimiz hafta sonu şiddetini arttırarak sürdü. Hakkâri’nin Yüksekova Dağlıca bölgesinde, terör örgütü PKK, askere pusu kurdu. Pazar günü saat 15.30 gibi Zırhlı iki askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen mayın, PKK’lılar tarafından uzaktan kumandayla patlatıldı. Meydana gelen patlamanın ardından PKK’lı teröristler 2 saate yakın ağır silahlarla saldırısını sürdürdü. İddialara göre, şehit sayısı 25’in üzerinde ancak Genel Kurmay Başkanlığından yapılan açıklamada şehit sayısı hakkında net bir bilgi verilmedi. Yaşanan bu son olay ülkemizde sessiz bir bekleyişi başlattı…

Hakkâri’nin Yüksekova Dağlıca bölgesinde, terör örgütü PKK, askere kalleşçe pusu kurdu. Zırhlı iki askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen mayın, PKK’lılar tarafından uzaktan kumandayla patlatıldı. Olayla ilgili olarak Genel Kurmay Başkanlığından yapılan açıklamada şehit sayısı hakkında net bir bilgi verilmezken, şehit sayısının 20’nin üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

Hakkâri’nin Dağlıca ve Yeşildere bölgeleri arasında kalan mevkide askerlerin 4 günden bu yana operasyonda olduğu ve operasyondaki askerlerin, teröristler tarafından bilinçli olarak Dağlıca ve Yeşildere bölgesine çekildikleri, 300’e yakın PKK’lının saldırı düzenlediği olayda askerlerin PKK’nın elinde rehin olduğu da iddia ediliyor. Yerel kaynaklarda 1’i Kurmay Yarbay olmak üzere 25 askerin şehit olduğu, 6 askerin de yaralandığı bilgisi yer aldı.

dağlıca saldırısı2

Parçalanıp içinde onlarca şehidin verildiği araçların takviye kuvvet olarak bölgeye geçmeye çalıştığı öğrenildi. Zırhlı araçların geçişi sırasında Dağlıca ve Yeşildere arasındaki bölgede yollara ve sonrasında meydana gelecek olan çatışmadaki güzergâhlara yerleştirilen mayın ve bombalar ardı ardına patlatıldı.

Patlamalarda iki araç tamamen parçalanırken, ful zırhlı olan 10+3 kapasiteli kirpi aracında bulunan askerlerden aralarında Dağlıca Tabur Komutanı Yarbay İlker Çelikcan’ın da bulunduğu 25’e yakın asker şehit oldu.

Yerel kaynakların iddiasına göre Pazar günü saat 15.30 gibi meydana gelen patlamanın ardından PKK’lı teröristler 2 saate yakın ağır silahlarla saldırısını sürdürdü. Patlama ve ağır silahlarla yapılan saldırılarda askerlerin bir bölümünün şehit olduğu, bir bölümünün yaralandığı ve bir bölümünün de rehin alındığı öğrenildi.

PKK’lı teröristlerin geldikleri Irak’taki kamplarına çatışma sonrası rehin aldıkları askerleri de alarak kaçtığı bilgisi alınırken, olayın meydana gelişinden saatler sonra Yüksekova, Hakkâri ve Van’dan kalkan helikopterler bölgeyi bombardıman altına aldı.

dağlıca saldırısı8

Genelkurmay Başkanlığı’nın yaptığı açıklamada; “06 Eylül 2015 günü Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda üç adet El Yapımı Patlayıcı bulunarak imha edilmiştir. Operasyonun devamında yola döşenen diğer El Yapımı Patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüştür. Patlama neticesinde Kahraman silah arkadaşlarımızdan şehit ve yaralananlar olmuştur.

Bölgeye icra edilen yoğun hava harekâtı kapsamında iki adet F-16 ve iki adet F-4 ile Bölücü Terör Örgütüne ait toplam 13 hedef vurulmuştur. Yaşanan çok olumsuz hava koşullarına rağmen operasyona kararlılıkla devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Bölgede operasyon devam etmekte olup müteakip gelişmeler hakkında bilgi verilecektir” denildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here