“Sesinizi Ankara’dan Duyduk Geldik, Her Zaman Yanınızdayız”

0
75

kemal kılıçdaroğlu3CHP Lideri Kılıçdaroğlu Grev Çadırında Çelik İşçiler ile Buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demir-Çelik’te 15 gündür devam etmekte olan grevi desteklemek için kentimize gelerek İsdemir’deki grev alanını ziyaret etti. Grev alanına kurulan stanttan işçilere hitap eden Başkan Kılıçdaroğlu, Demir-Çelik işçilerine destek mesajları verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ziyaretinde CHP Genel Merkezinin bazı yöneticileri, CHP Hatay Milletvekilleri, bölgenin CHP’li ilçe ve belde belediye başkanları eşlik etti. İsdemir İsmail Akçakmak Kapısında gerçekleşen büyük buluşmada, Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, Mali Sekreter Bayram Altun ile İskenderun şube yöneticileri de hazır bulundular.

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’ndan önce bir konuşma yaparak; “Amacımız büyük şair Nazım Hikmet’in söylediği gibi mutluluğun resmini çizmektir. Biz her gün sorgu odalarına çekilmek istemiyoruz. İşçileri sorgu odalarına çekmek moda haline geldi. Biz bu modayı bozacağız. İsdemir yönetimi ve genel müdürü lokavt ilan etmeyerek bizi birbirimize düşürmeye çalıştı. Bu greve çıktığımızda tüm siyasi görüşleri bıraktık. Bize bu yönde de oyun oynamaya çalıştılar. Biz oyuna gelmeyeceğiz. Bugün burada alın terinin rengi aynı dedik. Eğer grev kırma işlemleri başarılı olsaydı bugün burada olaylar çıkardı” dedi.

İşçilerin, ‘Yönetim İstifa, Başkan Nerede Biz Oradayız, Direne-Direne Kazanacağız!’ sloganları eşliğinde konuşmasına devam eden Gül, işçilerin en önemli sorununun ücret olmadığını İsdemir yönetimine defalarca söylediklerini dile getirdi. Başkan Gül; “Biz bu grevi insanca yaşamak, onurlu yaşamak için başlattık. Bu grev Türkiye’deki işçilerin makûs tarihini değiştirecektir. Eğer bu grev başarısız olursa Türkiye işçisi kaybedecektir. Ankara grevin kalp atışlarını hissetmiş, desteklemek üzere CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu buraya geldi” diye konuştu.

kemal kılıçdaroğlu4

Başkan Neredeyse Ben de Oradayım!

Daha sonra söz alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, işçilerin attığı slogana gönderme yaparak; “Başkan neredeyse ben de oradayım. Başkan sizi temsil ediyor, sizin iradenizi, söylediklerinizi dile getiriyor. Bazen şiirle, bazen alın teriyle, bazen de sakalıyla yapıyor bunu!” değerlendirmesinde bulundu.

Partilerinin sosyal demokrat bir parti olduğunu ve emekten yana olduklarını söyleyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu; “4C işçilerinin durumunu biliyorsunuz. Ankara’da soğuk havada grev yaptılar. Haklarını vermediler. Onların hakkını biz savunduk. Emin olun sizlerin de hakkınızı biz savunacağız. Pek çok yerde haklar için greve çıkıldı fakat fırsat verilmedi. Ben burada kararlı, onurlu, beraber mücadele eden bir işçi sınıfı görüyorum ve sizi yürekten kutluyorum. Ayrıyı gayriyi kaldıracağız. Bu fabrikada çalışan her işçi, alın terinin hakkını alıp evine huzurla gidebilmelidir. Belediye başkanı ve milletvekillerimize talimatta bulundum, bu konuyla ilgilenecekler. Biz sizin mücadeleniz için yanınızdayız. Mücadeleniz hayırlı uğurlu olsun. Bölünmediğiniz sürece, bir ağaç gibi tek ve hür olduğunuz sürece kazanacaksınız. Biz sizin sesinizi Ankara’dan duyduk. Sizlerin her zaman yanınızdayız” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, konuşması sonrası Çelik-İş Sendikası’nın Grev Anı Defterine İsdemir işçisinin haklı mücadelelerinin yanında olduklarını yazdı ve haklı grevin takipçisi olacaklarını ifade etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here