Senıor Tenis Turnuvası’nın Açılışı Yapıldı

0
100

tenis turnuvası1İskenderun Belediyesi ve Türkiye Tenis Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen, Senıor Tenis Turnuvası’nın açılışı yapıldı. Türkiye Tenis Federasyonu denetim ve gözetimi altında 1 Temmuz’da başlayan turnuva, 9 Temmuz tarihine kadar sürecek.

İskenderun Belediyesi Rauf Denktaş Spor Kompleksi’nde düzenlenen Senıor Tenis Turnuvası açılışına Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Atilla Demirhan, İskenderun Emniyet Müdürü Cengiz Başar, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak, Hatay Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Dik, Herkes İçin Futbol İskenderun İlçe Sorumlusu Murat Ünal, belediye meclis üyeleri, işadamları, sivil toplum örgütü temsilcileri, festival etkinliklerinde görev alan İskenderun beden eğitim öğretmenleri, İskenderun Belediyesi ücretsiz basketbol kursu antrenörü Emin Yetkin ve sporcu öğrenciler, İskenderun Belediyesi tenis sporcu öğrencileri ve hocaları, sporcular ve davetliler katıldı.

25+erkek, 35+erkek, 35+bayan, 35+çift erkek kategorisinde düzenlenen Senıor Tenis Turnuvasında ödül olarak Cumhuriyet altını, dağ bisikleti verilecek. Ülkemizin çeşitli il ve ilçelerinden lisanslı yaklaşık 100 sporcunun katıldığı Senıor Tenis Turnuvası’nın tenis sporunun gelişmesine katkı sağlayacağı belirtildi.

İlimizde ilk defa Türkiye Tenis Federasyonu ile birlikte tenis turnuvası düzenlendiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Yusuf Civelek, bu altyapıyla İskenderun’dan, Hatay’dan Türkiye ve dünya çapında tenisçilerin yetişeceğine inancını dile getirdi. Başkan Civelek; “Şimdi tenis turnuvasının açılışını gerçekleştiriyoruz. Turnuvada kazanan ve kaybeden olacak ama hepimiz onları kazanmış olacağız. Turnuvaya katılanlar İskenderun’u tanımış olacak. Bu vesileyle İskenderun’u Türkiye, belki dünya tanıyacak” dedi.

tenis turnuvası3

Açılışın gerçekleştirildiği günün, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Yusuf Civelek; “Türkiye Cumhuriyetinin, limanlarına, denizlerine egemen olmasının yıldönümündeyiz. Bu vesileyle denizlerimizi, limanlarımızı bize egemen kılmamızı sağlayan Mustafa Kemal Atatürk’e minnetimizi sunuyoruz. Aynı zamanda Piri Reis’in dünya haritasını yapmasının 500. Yıldönümü. Unesco 2013 yılını Piri Reis yılı olarak kabul etmiş. Piri Reis’i de minnet ve rahmetle anıyoruz. Ne kadar güzel şeyler yapmışız. Ve çok daha güzel şeyler yapacağız. Yeter ki el ele, gönül gönle olalım. Memleketimizi, birbirimizi sevelim” diye konuştu.

Türkiye Tenis Federasyonu Başhakemlerinden Eda Aksak da yaptığı konuşmasında, Rauf Denktaş Spor Kompleksi ve turnuvaya gösterilen ilgiden dolayı memnuniyetini dile getirdi. İskenderunlu olduğunu belirten Başhakem Eda Aksak; “Çok beğendim, çok emek verilmiş. Çok güzel şeyler yapılmış. Bir tesis çok kolay kurulmuyor ama gördüm ki çok kısa sürede çok güzel şeyler yapılabiliyor. Herkesin emeğine, eline sağlık” şeklinde konuştu.

Turnuvanın bir ilk olduğunu vurgulayan Başhakem Eda Aksak; “Sizlerin ayağınıza sağlık! Sizler burayı geliştireceksiniz. Belki çocuklar turnuva düzenleyecek, oynayacaklar. Benim çok hoşuma gitti. Bir ilki başarıyoruz. Tebrik ederim, güzel şeylere imza atılmış” dedi.

Senıor Tenis Turnuvası’nın kurallarıyla ilgili bilgi veren Aksak, ilk kez düzenlenen turnuvaya katılımın çok güzel olduğunu belirterek, turnuvanın hayırlı olması temennisinde bulundu. Tenis Turnuvası’nın başlatıldığı törende, müzik dinletisi eşliğinde kokteyl düzenlendi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here