Şehitlerimizin Manevi Huzuruna Çelenk Sunuldu

0
39

“18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü” münasebetiyle İskenderun Asri Mezarlığı Şehitliğinde bir tören tertip edildi. Anma programına İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’in yanı sıra kent protokolü de katıldı.

18 Mart 2021 saat 09.30’da Şehitlikte icra edilen çelenk sunma töreninde; Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, İskenderun Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilciliğinin çelenkleri şehitlerimizin manevi huzuruna sunuldu. Şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakika saygı duruşunda bulunulmasının akabinde, askeri tören birliği tarafından üç el saygı atışı yapılarak, İstiklal Marşımız okundu.

39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı tarafından görevlendirilen bir Subay tarafından günün anlam ve önemine binaen yapılan konuşmada; Çanakkale Zaferi, Milli Mücadele Ruhu ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri ve liderlik yönüne bir kez daha dikkat çekildi.

Günün anlam ve önemine yönelik konuşmanın yapılmasının müteakibinde Kaymakam İskender Yönden tarafından Şehitlik Şeref Defterine günün anlam ve önemi ile ilgili duygu ve düşüncelerinin yazılması ve imzalanmasının ardından İlçe Müftüsü Osman Şekerci eşliğinde aziz şehitlerimizin ruhuna izafeten Kuran-ı Kerim okunarak, ülkemizin bekası ve kadirşinas milletimizin birlik, beraberlik, sağlık, huzur ve esenliği için dua edildi.

Kaymakam Yönden ve beraberindeki protokol heyeti, şehitlerimizin kabirlerini tek-tek ziyaret ederek, başuçlarına karanfil bırakmasının yanı sıra muhterem aileleriyle de yakından ilgilenip, duygularını paylaştı.

Büyük bir iman, muazzam bir azim, sarsılmaz bir kararlılık, eşsiz bir milli ruh ve şuur timsali olan “18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. Yıldönümünü” idrak ederken, Cumhuriyetimiz kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü ve necip milletimizin selameti adına canını feda ederek, şahadete intikal eden aziz şehitlerimizi ve şahadete şahit olan kahraman gazilerimizi şükran, rahmet, minnet ve tazimle anıyoruz. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here