“Seçilen, Bölgesinin Milletvekili Olmalı, Ankara’nın Değil”

0
87

yılmaz şahutoğlu14CHP Milletvekili aday adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu halkla bütünleşmesini sürdürüyor…

CHP Milletvekili aday adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu, adayları kesinlikle tabanın belirlemesi gerektiğini, tepeden inme, merkezi atamayla adaylık sürecinin, milletvekili ile halk arasında çoğu kez kopukluklarına, güven sorununa neden olduğunu söyledi.

2015 genel seçimlerinde CHP’den milletvekili aday adayı olduğunu açıklayan Dr. Yılmaz Şahutoğlu, halkla bütünleşme ve kucaklaşma ziyaretlerini hafta sonu da sürdürdü. Arsuz’un Konarlı Mahalle sakinleriyle bir araya gelen CHP’li Şahutoğlu; “Kendimi burada evimde hissediyorum. Sizlerin bu ilgisinin bizim açımızdan moral motivasyon olduğunu düşünüyorum. Çünkü bölge insanımızın ne kadar duyarlı, vefalı ve özverilerle şu anda mücadele ettiğini, Cumhuriyet Halk Partisine katkı sağladığını görüyoruz, her seçimde. Sağ olun eksik olmayın. Bütün aday adayı arkadaşlara, partimize ilgi ve teveccühü gözlemliyoruz. Bu anlamda partim, seçilmiş arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

yılmaz şahutoğlu15

2015 genel seçimleriyle ilgili bir çalışma yaptıklarını aktaran CHP’li Şahutoğlu; “Her zaman benim önemsediğim, ciddi anlamda değerli gördüğüm halkla, tabanla iç içe olmak, her zaman bir araya gelme, tabanın sesi ve soluğu olma yolunda mücadele etme irademi sizlerle paylaşmak için aranızdayım. Benim için temel değer yargısı halktır. Halkın istemediği, onaylamadığı insanların da bir noktada yönetici konumunda olmasını ben kendi adıma çok doğru bulmuyorum. Partimizi iktidara taşıma noktasında biz şu anda aday adayları, daha sonra seçilecek aday arkadaşlarımızla birlikte önce savunduğumuz fikirlerin iktidarı, partimizin başarısı için mücadele edeceğiz. Bizim için temel değer yargısı bu olmalı, şahsi kaygı, şahsi istikbal ve şahsi menfaat noktasında hareket edecek insanlar değiliz” diye konuştu.

Felsefelerinin Cumhuriyet Halk Partisini önce genelde güçlü kılıp, iktidara taşımak, devamında da yerelde de güçlendirmek olacağını vurgulayan Dr. Şahutoğlu; “Neden? Çünkü hepimizin üzerine düşen görev ve sorumluluk mevcut, bu hareketi güçlendirmemiz lazım. Burada tabanımızın gerçekten partimizin uzun yıllardır iktidara gelemeyişinden kaynaklanan hizmet noktasındaki eksiklerden dolayı sıkıntıları var. Önümüzdeki seçimde tabanımızın da bizim de beklentimiz milletvekilliği aday belirlemede önseçim. Adayları kesinlikle sizler belirlemelisiniz. Tepeden inme, merkezi atamayla adaylık süreci, milletvekili ile halk arasında çoğu kez kopukluklara, güven sorununa neden olmaktadır. İstiyoruz ki, seçilen her milletvekili halkın, milletin, bölgesinin milletvekili olmalı, Ankara’nın değil!” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here