Savaş Varsa Olimpiyat Yoktur (5)

0
50

Değerli okurlarım, bu makaleyi bitireceğim ama unutmadan bir kişiden söz etmeden geçemeyeceğim. Hani Ankara’da kamuya ait bir evi üstüne tapuladığını yazmıştım. Tamamıyla dosdoğru bir haberdi ama onlar kimseleri sallamıyorlar. Akdeniz oyunlarında birinci gelen bir atletin madalyasını hanımına taktırıp, bundan büyük bir onur duyması, Düzce’deki 18 Temmuz Stadyumunun açılış kurdelesini oğluna kestirdi. Orası babasının malıymış gibi.

Dünyada gençliğe armağan edilen ve tek spor bayramı olan 19 Mayıs Gençlik, Spor ve Atatürk’ü Anma Bayramı kutlamalarına kısıtlamalar getirildi. Herkese yeter artık dedirten bildiğimiz son hadise (bizim bildiğimiz) Arjantin’deki törenden dönüşte özür dilemsi gerekirken “Olimpiyatı kaybettik diye sevinenler kına stoklarını tüketmiş” diyerek halkla dalga geçmesiydi. Bu tür patavatsızlığın cezasını millet verecektir eminim.

Dilerseniz, kaybettiğimiz olimpiyatlar için, duygularımızı ve bazı gerçekleri şöyle bir harmanlayalım. Türk ulusu olarak olimpiyatları çok istedik ama kağıt üzerinde bu duygularımız yoğunluk kazandı. Siyasiler ise bu önemli hadiseyi alacakları oylarla örtüştürmeye çalışıyorlardı. Türkiye gerçekten bu büyük organizasyona hazır mıydı? Değil!

Tüm olimpiyatlarda slogan nedir? “Citius… Altius… Fortius… Bunlar ne anlama geliyor? “Daha hızlı… daha yüksek… daha güçlü… Ustalar da aynen böyle söylüyor. Olimpiyatların ruhu nedir? Barış… Sevgi… Saygı… Kardeşlik… Dostluk…

Şimdi aynaya bakıp kendimizi görelim. Futbolda “Şikeci” damgasını yemiş, bunun için cezalar almış mıyız? Ferdi sporlarda, halter, güreş ve atletizmde doping yapmış ve bunun içinde müeyyideler uygulanmış mı? Sloganı, olimpiyat ruhunu görmezden gelmişiz, ona şaşı bakmışız. Yani, her tarafımız siyah, en azından koyu gri! Bunları bırakalım şimdi… Tesis durumumuz nasıl? Ne tesisi Allah aşkına! Yol durumumuz nasıl? Milyonlarca ağaç kesildi, yapılacak. 15 milyonluk İstanbul’da bir lokma ekmeğe fedailik yapanlar mı ararsın, o bir lokma ekmeğe muhtaç olanları mı ararsın.

Köprü altında yatanları, hisarın zulalarında gizlenen kanunsuzları mı ararsın. PKK’nın şımarmasını, Suriye’nin tarihimizde ilk kez tehdit savurmasını mı sorarsın! Yemezler Kardeşlim. Öncelikle olimpiyat ruhunu ve sloganını içimize sindireceğiz, gerisi kolay. Yine de, lehimize oy kullanan 26 ülkeye teşekkür etmemiz gerekiyor. Kına stokları bitmiş, Bakanlık da ayağa düştü! Yazıklar olsun.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here