Samandağ’da Atatürk Sahil Parkı Projesinin Temeli Atıldı

0
121

Samandağ Belediyesinin uzun zamandır üzerinde çalıştığı ve Samandağ’ın turizm potansiyelini ortaya çıkaracak “Atatürk Sahil Parkı” projesinin temel atma töreni gerçekleşti. Törene Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin ve İsmet Tokdemir, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, İyi Parti İl Başkanı Şefik Çirkin, CHP İlçe Başkanı Turgay Abacı Siyasi Parti Başkanları ve örgütleri, Muhtarlar, STK, oda başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Etaplar halinde devam edecek ve 7 ay içerisinde bitirilmesi hedeflenen projenin temel atma töreninde konuşan Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz; “Samandağ turizm potansiyeli olan bir ilçe ama bu zamana kadar turizm potansiyeli ortaya çıkarılmamış bir ilçe. Çok güzel bir sahilimiz var. Samandağ’ın kurtuluşu turizmdir. Bunu işlemek ve hayata geçirmek lazımdı biz bu projeyle bunu yaptık. Burası çok kötü derme çatma binaların olduğu bir yerdi. Bizim mülkiyetimizde değildi.

Buranın tahsisi konusunda katkısı olan Hatay Milletvekili Sn Hüseyin Yayman’a ve Kaymakamımız Murat Kütük’e teşekkür ediyorum. Burayı projelendirme ve finans konusunda destek veren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş’a teşekkür ediyorum. Bu proje Samandağ’ın turizmi açısından kilometre taşı olacak. Samandağ sadece Samandağlılara ait değildir, herkesin ortak paydasıdır. Başka ilçelerden gelen vatandaşlarımız var onların daha hoş vakit geçirebileceği, piknik yapabileceği ve çocukların güvenli bir şekilde oynayabileceği bir alan yaratıp ilçemize gelen misafirlerimizi daha iyi ağırlamak istedik. Samandağ’a ve bütün Hatay halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here