Saldırı İstihbaratı Güvenlik Birimlerini Alarma Geçirdi

0
51

sınırda alarm1Suriye’nin Türkiye sınırına 3,5 kilometre uzaklıktaki Bab el Hava Sınır Kapısında önceki gün patlayan bombalı aracın hedefinin Türkiye olduğu ileri sürüldü. Suriye’den Türkiye’ye yönelik 10 ilde bombalı saldırı olabileceği istihbaratı üzerine güvenlik birimleri ‘acil’ kodlu gizli yazıyla uyarıldı.

Sınır kapılarının Suriye tarafını kontrol eden Özgür Suriye Ordusu’yla da aynı istihbarat paylaşılarak kapılarda güvenlik önlemleri artırıldı. Yaygın basında da çıkan haberlere göre, Suriye’den Türkiye’ye yönelik 10 ilde “Reyhanlı benzeri” saldırı yapılabileceği istihbaratı emniyet ve güvenlik birimlerini alarma geçirdi. Yapılan istihbarat değerlendirmesinde başta Ankara, İstanbul, Adana ve Hatay olmak üzere 10 ilde bombalı araçlarla saldırı hedeflendiği belirtildi.

Saldırılarda kullanılması planlanan bombalı araçlardan 3’ünün plakalarının da belirlendiği kaydedildi. Plakaların sahte olup olmadığı çalışması sürerken araçların Türkiye’ye geçiş yapıp yapmadığı henüz belirlenemedi. Sınırın hem Türkiye hem de Suriye tarafında ise üç aşamalı güvenlik noktaları oluşturuldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here