Sahil Düzenlemesi Yaptırılması İhalesi Yapıldı

0
100

İskenderun Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nce, rekreasyon alanı (yeşil alan, bahçe, dinlenme, yürüme ve nefes alma alanı) oluşturulması amacıyla sahil düzenlenmesi yapım işi ihalesi yapıldı. İskenderun sahil bandı üzerinde yer alan eski Doğumevi Hastanesi karşısı ile Yelken Kulübü arası sahil düzenlenmesi yapılması amacıyla düzenlenen ihaleye, 5 katılımcı teklif verdi.

Belediye Brifing Salonu’nda düzenlenen ihalede konuşan İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, İskenderun’da öncelikle altyapı çalışmalarına ağırlık verildiğini belirterek; “İçme suyu, drenaj kanalları ve çöp fabrikasıyla birlikte İskenderun’un yaşanabilir bir kent olmasını sağlamak için öncelikle altyapı çalışmalarına önem verdik. Önemli olan kalıcı çalışmalar yapmak. Sahil düzenlemesiyle görsellik de olacak. Bu çalışmaların kalıcı ve estetik olması önemlidir. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Sahilde yapılacak olan düzenlemeyle, rekreasyon alanı oluşturulacak. Yeşil alan, park, bahçe dinlenme, yürüme ve nefes alma alanında, Ördekli Park’ın karşısında kalacak şekilde Sosyal Tesis-4, uluslar arası standartlarda mini golf parkurları, bisiklet, paten ve kaykay için beton paten sahası, sokak satrancı ve yerinde yapım satranç masaları, satranç sahasında uygulanmak üzere pergola, Eski Doğumevinin karşısındaki alandan Feyezan kanalına kadar olan alanda sahil kenarı boyunca yürüyüş yolu ve yol boyunca bankların bulunacağı sahil yolu düzenlemesi, çocuk parkı ve oturma elemanları, Amfi ile sahildeki düzenlemelerden sonra alandaki yoğunluğun artacağı göz önüne alınarak, bir de otopark yapılacak. Çalışma kapsamında, Belediye 3 Nolu Sosyal Tesis yanındaki çocuk parkının zemin düzenlemesi de gerçekleştirilecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here