‘Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ Devam Ediyor

0
120

sağlıklı meyve tabağı1Sağlık Bakanlığı tarafından, toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, yeterli ve dengeli beslenme ile düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik etmek, böylece ülkemizde obezite ve obezite ile ilişkili hastalıkların (kalp-damar hastalıkları, diyabet, bazı kanser türleri, hipertansiyon, kas-iskelet sistemi hastalıkları vb.) görülme sıklığını azaltmak amacıyla Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı yürütüldüğü bildirildi.

2015-2016 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başlaması ile birlikte çocukları sağlıklı beslenmeye teşvik etmek amacıyla Hatay Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Antakya Sabiha Gökçen Ana Okulu’nda Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki ve İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan’ın katılımları ile “Sağlıklı Meyve Tabağım” etkinliği gerçekleştirildi.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki konuşmasında; “Bir ülkenin geleceğe yönelik umudu çocuklar ve gençlerdir. Başarılı bir kuşağın gelişmesi ancak doğru beslenme ve eğitimle mümkün olabilir. Ülkemizde özellikle okul çağı döneminden itibaren çocuklar ve gençler arasında obezite ve diyabet hızla artmaktadır.

sağlıklı meyve tabağı2

Özellikle ilk ve orta öğretim sürecinde okul yemekhaneleri yerine sağlıksız, hijyen koşullarından uzak faaliyet gösteren kantinler tercih edilmektedir. Çocuklar, meyve, salata, ayran gibi sağlıklı besinler yerine zararlı besinlere yönelmektedir. Bunun sonucu olarak sağlıksız koşullarda üretilmiş ve menşei belli olmayan gıdalarla, yetersiz ve kötü beslenen, okul öncesinde normal kilosunda iken, okul sonrasında hızla kilo alan bir nesil yetişmektedir” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ise, küçük yaşlarda edinilen alışkanlıkların kalıcı olduğunu ve bu nedenle yapılan etkinliğin önemli olduğunu söyledi. Sağlıklı beslenme konusunda tüm öğretmenlere ve ailelere sorumluluk düştüğünü, bu konuda yöneticilerin de üzerine düşen sorumlulukları yerine getireceklerini ifade etti.

İl Müdürlerinin konuşmalarının ardından okulda bulunan 262 öğrenci ile birlikte meyve saati düzenlendi. Ardından Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından öğrencilere boyama kalemi ve boyama kitapları dağıtıldı ve çocuklarla beraber boyama yapıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here