Sağlık Çalışanları Toplu Sözleşme Öncesi Taleplerini Sıraladılar

0
78

sağlık-sen açıklamaSağlık çalışanları, 3 Ağustos’ta yapılacak toplu sözleşme öncesi taleplerini sıralarken, mesleklerinin onuruna sahip çıkarak görevlerini yerine getirdiklerini belirttiler. Memur-Sen İskenderun Şube Başkanı ve Sağlık-Sen İskenderun Temsilcisi M. Fazıl Geçer, Memur-Sen adına 2.5 milyon kamu görevlisi ve Sağlık-Sen olarak da 500 bin sağlık ve sosyal hizmet çalışanı adına toplu sözleşme masasına oturacaklarını, aileleri ile birlikte 10 milyondan fazla kişinin yüzünü güldürecek bir sonuçla masadan kalkmak istediklerini söyledi.

İskenderun Devlet Hastanesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına sağlık çalışanları ellerinde pankartlarla katıldı. Her biri ayrı istek ve talepten oluşan pankartların önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını Memur-Sen İlçe Başkanı ve Sağlık-Sen İskenderun Temsilcisi M. Fazıl Geçer yaptı. Hastasına yoldaş, yaşlısına evlat, engellisine destek, kimsesize de aile olan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının milletin vefasını hissetmek istediklerini kaydeden Geçer; “Yaşatmak için savaş verdiğimiz bir alanda hayatımızı tehdit eden yüzlerce risk altında işimizi yapmaya çalışıyoruz. Fiziksel, kimyasal, biyolojik ve psiko sosyal tabanlı riskler nedeniyle sağlık; en tehlikeli işler kategorisinde yer alıyor. Üstüne her geçen gün artan şiddet belasının da mağdurları olmaya devam ediyoruz. Terörün sağlık çalışanları ve kurumlarını vahşice hedef aldığı günler yaşıyoruz. Bütün bu olumsuzluklara rağmen sağlık hizmetlerini aksatmadan, hiçbir tehdide boyun eğmeden hem devletimizin, hem de mesleğimizin onuruna sahip çıkarak görevimizi yerine getiriyoruz. Bunun karşılığında da devletimizden sağlıklı, huzurlu ve hakkaniyetli çalışma koşulları temin etmesini istiyoruz” dedi.

Toplu sözleşme taleplerini de sıralayan Geçer, “Sağlık çalışanlarının döner sermaye tavan katsayıları artırılmalıdır. İzinlerde döner sermaye kesintisi yapılmamalıdır. Dağıtılabilir döner sermaye hesabında hazine hissesi oranı %15’ten %1’e düşürülmelidir. Pratisyen Tabip, Diş Tabibi ve üçüncü basamak sağlık tesislerinde çalışan uzman hekimlerin döner sermaye katsayıları artırılmalıdır. Tüm sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmelidir. Sabit ek ödeme oranları 20 puan artırılmalıdır. 4/C, vekil ebe ve hemşirelerle kamu görevlisi olmayan aile sağlığı personeli kadroya geçirilmelidir. Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda çalışanlara sosyal hizmet tazminatı verilmelidir. Adli Tıp Kurumu çalışanlarının ek ödeme tavan katsayıları artırılmalıdır. Hekimlerin mecburi hizmet süreleri kısaltılmalıdır. AFAD’a bağlı kamplarda misafir edilen yabancı uyrukluların yaşadığı illerde çalışanlara ilave ücret verilmelidir. Sağlık çalışanlarına ücretsiz kreş hizmeti verilmelidir. Yemek servisi bulunmayan yerlerdeki personele ve 112’lere nakdi yemek yardımı yapılmalıdır. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanın sağlık giderleri, 6 ay süre İle SGK tarafından değil, bizzat şiddet uygulayan kişi tarafından ödenmelidir” ifadelerine yer verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here