Sağlık Çalışanları 17 Nisan’da G(ö)revde!

0
116

ses eylem4Geçtiğimiz yıl Gaziantep’te bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan’ın ölüm yıldönümünün yaklaşması nedeniyle bir açıklama yapan SES İskenderun Temsilciliği Başkanı Fesih Güzel, olayın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hiçbir değişimin yaşanmadığını, sağlık çalışanları her gün ülkenin dört bir yanında dayak yemeğe devam ettiğini vurguladı.

Sağlık çalışanları ve hastaları, hasta yakınlarını karşı karşıya getiren akıl dışı bir sağlık sisteminin var olduğunu öne süren Güzel, “Sağlık Bakanı değişti, sağlık sisteminde düzelme denecek hiçbir adım atılmadığı gibi atılma niyeti de yok. Ödeme güvencesini tamamen yitirmiş, çalışanları birbirine düşüren, sağlıkta kaliteyi düşüren performans uygulaması var!  Bunların sonucunda bozuk bir sağlık sistemi, tedavi olamayan hastalar, çalışanlara yönelmiş öfke ve şiddet var! Böyle sağlık sistemi olmaz. Bu şartlarda iyi hekimlik, diş hekimliği, hemşirelik, ebelik, teknisyenlik yapamıyoruz. Nitelikli sağlık hizmeti veremiyoruz. Eğitimimiz sürecinden başlayarak çok çalıştığımız, zor şartlarda hizmet vermeye gayret ettiğimiz hastalarımızdan, hasta yakınlarından şiddet görmeyi kabul edemiyoruz” dedi.

Hastanelerde Saygı Duruşu!

Öldürülen Dr. Ersin Arslan’ın ölüm yıldönümünde sağlık hizmeti vermeyeceklerini, yürüyüş ve açıklamalarda bulunacaklarını da duyuran Güzel; “17 Nisan 2012 günü öldürülen meslektaşımız Dr. Ersin Arslan’ı anıp Türkiye’de sağlık alanındaki şiddeti, nedenlerini, çözüm önerilerini tartışacağımızdan dolayı acil hastalar, kanser hastaları, diyaliz hastaları ve yatan hastalar dışında sağlık hizmeti sunamayacağız. Sabah saatlerinde hastanelerimizin bahçelerinde toplanıp Dr. Ersin Arslan için saygı duruşlarında bulunacağız. Öğlen saatlerinde illerimizde belirlenen hastanelerin bahçelerinde toplanıp beyaz yürüyüşler ve basın açıklamaları gerçekleştireceğiz.

Bu eylem ve etkinliklerimizdeki temel amacımız önemli yanlışlar olduğu ortada bulunan Türkiye sağlık ortamına katkı sağlamaktır. Kamu hastanelerinin yöneticileri ve özel hastane sahiplerini şiddete karşı sahici önlemler almaya ve şiddetin sebeplerini ciddiyetle gözden geçirmeye çağırıyoruz. Yurttaşlarımızı daha iyi bir sağlık sistemi için 17 Nisan gününe Merkezi Hastane Randevu Sistemi’nden randevu almamaya, aldıkları randevuları ertelemeye, eylem ve etkinliklerde sağlık çalışanlarının yanında yer almaya çağırıyoruz.  Böyle sağlık sistemi olmaz. Bu şiddet sona ERSİN! 17 Nisan Çarşamba günü saat: 10.00 İskenderun Devlet Hastanesi bahçesinde anma ve basın açıklaması yapılacaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here