Saadet Partisi İlçe Kongresi Gerçekleşti

0
60

saadet partisi20Halil İbrahim Çelik Yeniden Başkan Seçildi

Çalışkan; “Saadet Partisine Bugün Her Zamankinden Çok Daha Fazla İhtiyaç Vardır”

Saadet Partisi İskenderun İlçe kongresi yapıldı. Kongrede mevcut başkan Halil İbrahim Çelik yeniden seçildi.

İskenderun İlçe kongresine, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi 20. Dönem Aydın Milletvekili Muhammet Polat, GİK üyesi Yrd. Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, İl Başkanı Mustafa Eğe, İl Müfettişi Hamza Çalışkan, Antakya İlçe Başkanı Abdülhadi Bük ile partililerin yanı sıra bazı siyasi parti ve STK temsilcileri katıldı.

Kongrede ilk konuşan Saadet Partisi GİK Üyesi Yrd. Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, 6 ay sonra milletvekili seçimlerinin gerçekleşeceğini hatırlatarak; “Saadet Partisi olarak yaptığımız bu kongrelerle tüm Türkiye’de olduğu gibi Hatay’da da yeniden şahlanma dönemine gireceğiz. Çünkü biliyoruz ki içerisinde bulunduğumuz dönem, Saadet Partisine, fikirlerine, ideallerine, sabit duran kadrolarına en fazla muhtaç olunan bir dönemdir.

İç politikada dış politikada ekonomide ve sosyal hayatta felaketler yaşıyoruz. 12 yılı aşkındır yapılan icraatlara baktığımızda, iktidar ilk Kasım 2002’de iş başına geldiğinde 4 ay sonra ilk icraatı ne idi? İskenderun limanını da kullandırarak Irak savaşında işbirlikçiler yapmaktı. Irak’ta 2 milyona yakın insan katledildi, bu işgalin tetikçiliğini yaptılar. İskenderun ve Mersin limanından taşınan askeri malzemelerle, İncirlikten kalkan uçaklarla Irak bombalandı. İlk icraat Irak savaşı, son icraatta Suriye savaşı oldu. Akşam çayını Şam’da içeceğiz diyenler Suriye halkını tahrik edip iç savaşın kışkırtıcılığını yaptılar.

Sonuçta bugün milyonlarca insan perişan durumdadır.  Dış politika anlamında bugün milyonlarca insanın kanı dökülüyorsa tüm insanlık olarak sorumluyuz. Geldiğimiz bu noktanın da sorumlusu olduk. Katledilen insanların kanında pay sahibi olundu” şeklinde konuştu.

saadet partisi21

Ülke ekonomisini de değerlendiren Çalışkan; “Ekonomik anlamda bugün Türkiye’de ne var ne yok her şey satılmasına rağmen, iç ve dış borcumuz 230 milyar dolardan 600 milyar dolara çıktı.  Bugün evdeki sabit telefonlar,  cep telefonları, Pektim, Tüpraş gibi dev tesisler, bankalar, sigorta şirketleri, limanlar, yabancılara devredildi. Hayvan, buğday, saman her şey ithal ediliyor. Yaşanan politika ile esnaf kepenk kapatsın Avm’ler de tezgâhtar, köylü köyünü terk edip gelip fabrikada işçi olsun isteniyor, bunlar sinsi planlar.  Doğudaki fabrikalar kapatılırken, batıdakiler yabancılara peşkeş çekildi” dedi.

Son günlerde yaşanan Osmanlıca tartışmalarına da değinen Çalışkan, bunların gündem değiştirme planları dışında bir şey olmadığını savundu. Saadet Partisine her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç olduğunu vurgulayan Çalışkan; “Saadet Partisine bugün her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç vardır. Çünkü gençlerimiz, geleceğimiz, ekonomimiz, manevi hayatımız, sosyal hayatımız büyük tehlikelerle karşı karşıyadır. Kimse kendisini aldatarak başını kuma gömüp bu gerçekleri görmezlikten gelmemelidir. Yeniden uyanıp bismillah demek zorundayız.  Umuyorum tekrar bu ülke layık olduğu, hak ettiği günlere ulaşacaktır ama bilelim ki bu Saadet Partisi’nin ilkelerinden değerlerimizden taviz vermeden mümkün olur” dedi.

“Hangi Konuyu El Alsak Sıkıntılı”

Saadet Partisi GİK üyesi 20. Dönem Aydın Milletvekili Muhammet Polat ise konuşmasında “Ülkeye bakıyoruz, hangi tarafı ele alsak bunca yıl geçmesine rağmen çok sıkıntılar var. Milli eğitim de yapboz tahtasına dönen durumumdan tutun iç dış politikada hangi konuyu el alırsak alalım şahsi olarak kimse ile sıkıntımız yok ama icraatlardaki yanlışlıkları söylemek zorundayız” diyerek İktidar sahiplerinin geçmişte söylediklerinin tersine işler yaptıklarını örneklerle anlattı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here