Riskli Ameliyatlar Geride Kaldı

0
371

itso meclisi1İTSO Kasım Ayı Meclis Toplantısında Kalp Sağlığı Sunumu

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Kasım Ayı Meclis toplantısı İTSO Halil Şahin Meclis Salonunda Meclis Başkanı Servet Ugutmen Başkanlığında toplandı.

İTSO Kasım Ayı Meclisi toplantısı öncesi, Meclis üyeleri ve konuklara TOBB Ekonomi Üniversitesinden Doç. Dr. Tayfun Aybek ve Diyetisyen Çiğdem Bölük Öngner, kalp sağlığı alanındaki yenilikler ve son teknolojik gelişmeler hakkında sine-vizyon destekli olarak sunum yaptılar. Açık kalp ve Bay-Pass ameliyatı hakkında son gelinen noktalar ve yapılan yenilikler hakkında bilgiler verildi. Doç. Dr. Aybek, kalp damar ve cerrahi operasyonların eskiye nazaran çok daha kolay ve hızlı bir şekilde yapıldığına dikkat çekerek; “Geçtiğimiz yıllarda yapılan ameliyatlar uzun ve riskli iken, son yıllarda gelinen teknoloji ve uzman hekimlerimiz sayesinde daha kolay ve daha çabuk yapılmakta, hatta hastalarımız sabah ameliyat olup, akşam taburcu olmaktadır. Önemli olan, teşhistir. Bu bakımdan biz hekimler olarak her zaman önce teşhis ve tedavi son aşama olarak da ameliyat diyoruz” dedi.

itso meclisi2

Ardından söz alan Diyetisyen Çiğdem Bölük Öngüner ise ‘Kalp hastalıkları için risk altında mısınız?’ konulu sunumunda, insanların yeme içmelerine, spor yapmalarına dikkat etmeleri tavsiyesinde bulundu. Özellikle 40 yaş ve üzeri vatandaşların bol-bol yürüyüş yapmaları, stresten uzak kalmaları, sebze türü yiyecek tüketmeleri,  hafta da en az iki defa balıketi tüketmeleri konusunda aydınlatıcı bilgiler verdi. Yapılan sunumların ardından İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, konuklara TOBB Ekonomi Üniversitesi Doç. Dr. Tayfun Aybek ve Diyetisyen Çiğdem Bölük Öngner’e sunumlarından dolayı fincan ve kahve takımı hediye etti.

Konuşmaların ardından İTSO Kasım ayı Meclis toplantısına geçildi. Toplantıda 2-22.04.2014 tarihli Meclis toplantısında mizanların gerekli düzeltmeler yapılana kadar sarfınazar edilen, 2014 yılı Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim ayları mizanlar görüşülerek oy birliği ile kabul edilirken, asıllararası aktarımı da İTSO’nun Kasım ayı Meclisinde görüşüldü.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here