Reyhanlılılar 11 Mayıs’ın Ulusal Yas İlan Edilmesini İstiyor

0
110

reyhanlı ticaret odasıReyhanlı’da geçtiğimiz hafta yaşanan bombalı saldırının ardından yapılan hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

İş yerleri ve evlerdeki maddi hasarın 10 milyon liranın üzerinde olduğunu söyleyen Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nihat Kılıç; “Kamu kurum görevlileri, ilçede patlamadan dolayı zarar görev bina, iş yeri ve evlerde çalışmalarını sürdürüyor. Maddi hasarın 10 milyon liranın üzerinde olduğunu düşünüyoruz. Çalışmalar tamamlanınca asıl bilanço ortaya çıkacaktır” dedi. Kılıç, ilçede hasar gören bina ve iş yeri sayısının da 1.200 olduğunu belirtti.

İkinci patlamanın olduğu PTT yakınında yıkılan binaların bulunduğu alana şehitler anısına bir anıt yapılmasını talep ettiklerini de söyleyen Kılıç, “Sivil toplum kuruluşları ve halktan gelen talep üzerine ikinci patlamanın olduğu alana şehitler anısına bir anıt yapılması yönündeki talebimizi, Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve İçişleri Bakanı Muammer Güler’e ilettik. İş yeri sahipleri ile de görüşerek ‘şehitler anıtı’ yapılmasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Patlamanın olduğu yere ‘11 Mayıs Reyhanlı Şehitleri Anıtı’ yapılmasını isteyen Reyhanlılılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Doğru ise o gün için ‘ulusal yas’ ilan edilmesini talep etti.

Saldırılarla İlgili 7 Kişi Tutuklandı

Öte yandan, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Reyhanlı’da meydana gelen patlamalarla ilgili olarak şuana kadar 7 kişinin tutuklanarak cezaevine gönderildiğini söyledi. Lekesiz; “Şuana kadar olayla ilgisi bulunan 17 kişi gözaltına alındı. 7’si tutuklanarak cezaevine konulmuştur. Gözaltında olup henüz mahkemeye çıkarılmayan kişi sayısı 5’tir. Halen olayla doğrudan ve dolaylı ilişkisi bulunan aranmakta olan kişi sayısı 4’tür. Gerek şuana kadar yakalanan 17 kişi ve gerekse aranmakta olan 4 kişinin tamamı Hatay nüfusludur” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here