Reyhanlılı Öğrencilerin Bilim Evi ve Hayvanat Bahçesi Heyecanı

0
166

mkü-reyhanlı4Mustafa Kemal Üniversitesi, “Sosyal Destek Eylem Planı” kapsamında Reyhanlı’da çeşitli okullarda okuyan 75 ilköğretim öğrencisi için Gaziantep Hayvanat Bahçesi ve Bilim Evi’ne gezi düzenledi. Öğrencilerle birlikte üç rehber öğretmenin de yer aldığı geziye MKÜ’den Genel Sekreter Yardımcısı Hanifi Kılınçarslan ve iki personel eşlik etti.

MKÜ araçlarıyla Reyhanlı’dan alınan öğrenciler ilk olarak Gaziantep Bilim Evini ziyaret etti. Öğrenciler burada Türkiye’nin ilk ve tek sivil gezegeni ve bilim merkezi olma özelliği taşıyan merkezde, özellikle Mars ve Venüs isimli robotların yaptığı gösteriler ve diyalogları keyifle izledi. Bilim Evi’ndeki deney aletlerini de büyük bir merakla inceleyen öğrenciler, uzmanlar eşliğinde bilimi uygulayarak keşfe çıktılar. Burada son olarak gezegen kapsülüne giren öğrenciler kendileri için gösterilen uzay belgeseliyle uzayın derinliklerinde yolculuğa çıkarak kendilerini uzayda hissetti. Öğrenciler, uzayda milyarlarca sayıda bulanan gök taşı ve galaksileri de izleme fırsatı buldular.

mkü-reyhanlı5

Öğrenciler, Gaziantep Şahinbey Belediyesi’ne bağlı Karataş Kültür Merkezi’ndeki yedikleri öğle yemeğinin ardından Hayvanat Bahçesi’nde sürüngenler, kuşlar, balıklar ve vahşi hayvanlarla karşılaşmanın heyecanını yaşadılar.

Minik öğrenciler, gün boyu neşeli dakikalar geçirdikleri gezi sonrası MKÜ araçlarıyla tekrar Reyhanlı’ya götürülerek ailelerine teslim edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here