Reyhanlı’da Suriyeli-Türk Kavgası!

0
75

reyhanlı gerginlikReyhanlı’da Suriyeli bir sığınmacı ve yemek yediği lokantanın Türk sahibi arasında kavga çıktı. Kavganın sebebine ilişkin yayılan söylentiler üzerine çok sayıda vatandaş sokaklara dökülüp sığınmacılar aleyhine protesto gösterisi yaptı. Reyhanlı’ya çok gergin anlar yaşatan bu kavganın hesap yüzünden çıktığı saatler sonra anlaşıldı. 

İhbar üzerine lokantaya gelen polis ekipleri, Suriyeli vatandaş ile lokanta sahibini alarak polis merkezine götürdü. 

Olayı duyarak gelen ve kimisi araçla, kimisi de yaya olarak ilerleyen vatandaşlar, ilçe meydanındaki Atatürk Caddesi’nde toplandı. Caddeye sevk edilen çok sayıda polis, kalabalığın dağılmasını istedi. Polis ekipleri tüm uyarılara rağmen dağılmak istemeyen kalabalığı cop kullanarak dağıttı. Göstericiler ara sokaklara kaçarak bir süre bekleyişlerini sürdürdü.

Olaylar üzerine Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, ilçeye gelerek gelişmeler hakkında bilgi aldı. Hatay’dan çevik kuvvet polisi ile özel harekat polislerinin yanı sıra çok sayıda jandarma da takviye kuvvet olarak ilçeye sevk edildi. Olaylara karıştığı belirlenen Türk ve Suriyeli 7 kişi gözaltına alındı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here