Reyhanlı Saldırısı Yine Gündemde!

0
64

reyhanlı davası2Büyükelçi; “Saldırılar, El Kaide Tarafından Yapıldı”

Dışişleri Bakanlığı; “Saldırılar Suriye Desteğiyle Gerçekleştirildi”

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Tacan İldem, Reyhanlı’daki patlamaların El Kaide tarafından yapıldığını söyledi. Bunu söyleyen ilk Türk yetkilisi olan Büyükelçi İldem; “Reyhanlı’da 52 kişinin yaşamını yitirmesine ve 146 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırılar, El Kaide unsurları tarafından yapıldı ve El Kaide unsurlarının Suriye dışındaki operasyonudur” dedi.

İldem, Keseb’teki saldırıların, Türkiye’de üslenmiş olan El Kaide unsurlarının operasyonu olduğu iddialarının saçma olduğunu savundu. Dışişleri Bakanlığı’nın bu iddiaları bir basın açıklamasıyla şiddetle reddettiğini vurgulayan İldem; “Türkiye, El Kaide’nin üssü değil, hedefidir. Dört büyük El Kaide saldırısının İstanbul’da yaşandığını unutmayalım” dedi.

Dışişleri Bakanlığından Yalanlama!

Türkiye Dışişleri Bakanlığı da, Reyhanlı saldırısının El-Kaide tarafından yapıldığı iddialarıyla ilgili haberi sert bir yazılı açıklamayla da yalanladı. Açıklamada, Reyhanlı saldırısının Suriye rejiminin desteğiyle gerçekleştirildiği hususunda herhangi bir kuşkunun bulunmadığı belirtildi.

Açıklamada; ‘Ermenistan’ın, Suriye’nin Lazkiye/Keseb bölgesine Türkiye’de üslenmiş El Kaide terör örgütü unsurlarınca saldırılmakta olduğu yönündeki iddiasının da gerçekdışı ve çirkin bir iftira’ olduğu kaydedildi. Dışişleri Bakanlığı, patlamaların sorumlusunun Türk hükümeti tarafından açıkça Suriye rejimi olarak gösterilmesine karşın neden aksi iddiaların ortaya atıldığını araştırıyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here