Reyhanlı Olaylarının Bir Numaralı Adamı Yakalandı

0
50

reyhanlı zanlısı1Reyhanlı’da 11 Mayıs 2013 tarihinde meydana gelen bombalı saldırının bir numaralı planlayıcısı olduğu iddiasıyla aranan Nasır E. Suriye’ye geçmeye çalışırken Yayladağı’nda yakalandı. Gece yarısı Yayladağı’na bağlı Güveççi Köyü yakınlarında asker ve polisin gerçekleştirdiği ortak operasyonda, Nasır E. ile birlikte ona yardım ve yataklık yaptığı öne sürülen 3 kişi daha gözaltına alındı.

Saldırının planlayıcısı olarak aranan Nasır E’nin, Güveçci Köyü yakınlarında sınırı geçip Suriye’ye kaçmaya çalıştığı bilgisi üzerine önceki gün saat 23.00 sıralarında 3’üncü Hudut Tabur Komutanlığı ve Hatay Emniyet Müdürlüğü ortak operasyon düzenledi. Suriye sınırına yaklaşık 300 metre uzaktaki köyün yakınlarında Nasır E. ile kendisine yardım ve yataklık yaptığı iddia edilen 3 kişi yakalanıp, etkisiz hale getirildi. Nasır E. ve yanındaki 3 kişi, zırhlı araçlara bindirilip, sorgulanmak üzere Hatay İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Valilikten Açıklama

Hatay Valiliği resmi internet sitesinden yapılan açıklamada da 11 Mayıs 2013 Cumartesi günü Reyhanlı İlçesinde gerçekleşen iki ayrı patlama olayının asli faillerden olduğu değerlendirilen ve halen aranmakta olan ilimiz nüfusuna kayıtlı N.E. isimli şahısın yakalandığı bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada; “N.E. adlı şahıs, güvenlik birimlerimizin titiz ve yoğun çalışmaları sonucu 10 Haziran 2013 Pazartesi günü saat 23.00 sıralarında ilimiz Yayladağı İlçesi’nden sınırı geçmeye çalışırken yakalanmıştır” denildi. Hatay Valiliği, operasyonun saat 23.00 sıralarında tamamlandığını da açıkladı.

18 Kişi Gözaltına Alındı

Suriye’nin Lazkiye kentinden deniz yoluyla Türkiye’ye getirilen ‘RDX’ tipi yaklaşık 300 kilo patlayıcının 2 minibüste patlatılması ile ilgili yürütülen soruşturmada değişik tarihlerde 18 kişi gözaltına alındı. Hatay Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan 18 şüpheli, Adana Adliyesi’nde Terörle Mücadele Kanunu’nun 10’ncu maddesi ile görevli Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi.

Şüphelilerden 12’si tutuklanırken, 6 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. M.K, A.M, İ.Ş, İ.D, E.Ö, M.G, A.E, F.G, S.E, Y.B, N.K ile asli faillerden Mehmet G. tutuklanarak cezaevine konuldu. Olayla ilgisi olduğu öne sürülen Yusuf N. ve Temir D.’nin halen arandığı bildirildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here