“Reyhanlı Olayı Bir Kaç Memurun Yerini Değiştirmekle Geçiştirilemez”

0
78

mevlüt dudu açıklama34CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu; “Reyhanlı Olayı Bir Kaç Memurun Yerini Değiştirmekle Geçiştirilemez”

Reyhanlı Emniyet Müdürü ile Hatay İl Jandarma Alay Komutanı’nın görevlerinden alınması ile ilgili bir açıklama yapan CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu; “Reyhanlı olayı birkaç memurun görev yerlerinin değiştirilmesi ile geçiştirilemez” dedi.

Reyhanlı’da meydana gelen bombalı saldırının aydınlatılması ile ilgili yapılan çalışmaları, İçişleri Bakanı’na bir soru önergesi vererek TBMM’ye taşıyan Milletvekili Av. Mevlüt Dudu; “Reyhanlı olayı ve olay sonrası yapılanlara baktığımızda, olayların yaşanması ve konunun ülkemizde, halkımızda ve uluslararası arenada yarattığı etkiler düşünüldüğünde, olayın sorumluluğunu taşıyan yöneticiler, bürokratlar ve bakanların siyaseten bir sorumluluk hissedip, bunun gereği işlemler yapılmış mıdır?” diye sordu.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu; “Reyhanlı’da meydana gelen ve hepimizin yüreğini yakan olayın asıl sorumluları dururken, İlçe emniyet müdürü ile il jandarma alay komutanının görev yerlerinin değiştirilmesi hiçbir zaman olayın çözülmesi için yeterli olmayacaktır. Hatay Cumhuriyet başsavcılığının ihmali görülen tüm kamu görevlileri ile ilgili soruşturma açması da yeterli değildir.

Reyhanlı’da kaybedilen canların sorumluları devletin üst kademelerinde aranmalıdır. Olayın uluslararası boyutları düşünüldüğünde; istihbarat teşkilatlarının, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ve siyasi irade olarak Hükümet’in sorumlu oldukları açıkça görülür. Üst düzeyde bir çalışma, araştırma yoksa Reyhanlı olayı hiçbir zaman aydınlığa kavuşturulamaz.

Siyasi iradenin yani Hükümet’in, Başbakan’ın Reyhanlı ile ilgili tutumları da ibretlik bir örnek olarak her zaman hatırlanacaktır. Karşımızda, siyasi irade olarak hiçbir sorumluluk hissetmeyen bir hükümet var. Reyhanlı’da yaşanan gibi olaylar, siyasi sorumluluk ve ahlak açısından, Başbakan’ın, İçişleri ve dışişleri bakanlarının istifasını gerektirir. İstifa müessesesini akıllarına bile getirmeyen siyasetçilerin ülkeye de bir faydası olmaz. Reyhanlı yerine ABD’ye gitmelerinin nedeni de bu olsa gerek” dedi. 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here