Reyhanlı MYO’da Mezuniyet Sevinci

0
500

mkü-reyhanlı1Öğrenciler, Mezuniyet Töreninde Buruk Sevinç Yaşadılar

Reyhanlı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında mezun olan öğrencileri için mezuniyet töreni düzenledi. Törende Reyhanlı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu binası, spor tesisi ve yemekhane açılışı da yapıldı. Törene Reyhanlı Kaymakamı Dr. Yusuf Güler, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Yıldız, Hatay Vergi Dairesi Başkanı Kazım Karaca, İşadamları, Akademisyenler, Öğrenciler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı. Geçtiğimiz yıl Reyhanlı’da yaşanan elim olayların ardında Soma’daki maden faciasının üzüntüsünü de yaşayan öğrenciler, töreni buruk kutladı.

Reyhanlı ve Soma’da ölen vatandaşlar için bir dakikalık saygı duruşu yapılan törende konuşan Rektör Güder, ilk mezunlarını 1996 yılında veren Reyhanlı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun 18. döneminde 521 öğrencinin mezuniyet heyecanını yaşadıklarını belirtti. Yüksekokulun 1995-1996 öğretim yılında Gümrük İşletme ve Dış Ticaret Programları ile 54 öğrencisi ile Hacı Senih Bahadırlı İlköğretim Okulunun bir bölümünde eğitim öğretimine başladığını hatırlatan Güder, bugün değerli akademisyenlerin rehberliğinde; Bankacılık ve Finans, Muhasebe ve Vergi, Dış Ticaret, Pazarlama ve Reklamcılık, Yönetim ve Organizasyon olmak üzere 9 program ile eğitim ve öğretim sürecini başarıyla devam ettirdiğini dile getirdi.

mkü-reyhanlı2

Diplomanın Yararını Göreceksiniz

Rektör Güder, öğrencilere çağrı yaparak sürdürdüğü konuşmasında; “Yarın, belki bazılarınızın beklediği gibi, bir günde değil ama mantıklı bir vadede, hepiniz dünyanın neresinde hangi işi yaparsanız yapın çok başarılı olacaksınız. Başarıya giden yolda diplomanızın yararını göreceksiniz. Bilmelisiniz ki sahip olduğunuz bu diplomalar size önemli sorumluluklar yüklüyor. Dünyada ve ülkemizde olup bitenleri izleyerek kendinizi yenilemek, yeni bilgiler öğrenmek bunlardan biridir. Diğer bir sorumluluğunuz çevrenize ve yakınlarınıza, çalışma arkadaşlarınıza iyi ve çalışkan bir insan olmanın gereklerini davranışlarınızla göstermek ve örnek olmaktır” diye konuştu.

Açılışı yapılan tesisler hakkında da bilgiler veren Güder, 10 bin 370 metrekarelik okulda kütüphane, 2 Teknoloji Laboratuarı, toplantı salonu, 8 Öğretim Elamanı odası, yemekhane ve kafeteryayı öğrencilerin hizmetine sunmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

Konuşmasının sonunda Soma’daki maden faciasını da hatırlatan Rektör Güder, geçtiğimiz yıl Reyhanlı’da yaşanan elim olayların ardından Soma’daki facianın acıları katladığını ifade ederek, MKÜ olarak Reyhanlı’da yürüttükleri psikososyal çalışmaların aynısını hatta daha fazlasını Soma’da hayatını kaybeden maden işçilerinin çocukları için de yapmaya hazır olduklarının altını çizdi.

Törende ayrıca Reyhanlı Kaymakamı Dr. Yusuf Güler de söz aldı. Acıyı ve sevinci bir arada yaşadıklarını ifade eden Güler, geçen yıl Reyhanlı’da yaşanan üzücü olaylar sonucu hayatını kaybeden 46 vatandaşın acılarının taze olduğunu ve bunun üzerine 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasının da acıları arttırdığını söyledi. MKÜ’nün yaşanan olaylarda büyük bir gayret sarf ettiğini sözlerine ekleyen Güler; “Yaşanan acıların hemen arkasından Rektör Güder’den büyük destekler gördük. Hazırladığı sosyal projelerle kendi insanımızı, kendi değerlerimizi her zaman el üstünde tutan ve bize yardımcı olan üniversite yönetimine ve ilgili akademisyenlerine Reyhanlı halkı adına şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

mkü-reyhanlı3

Reyhanlı’ya Fakülte Talebi

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ise, 11 Mayıs’ta ilçelerinin büyük bir acı yaşadığını buna rağmen insanların sağduyuyla davranarak kışkırtmalara gelmediğini, Reyhanlı halkının bu davranışlarıyla Türkiye’ye örnek olduğunu vurguladı. Bundan sonra ülkemizin böyle acılar görmemesini temenni eden Şanverdi, Rektör Güder’den de Reyhanlı’ya Fakülte kurulması talebinde bulundu.

Konuklara Etli Pilav ve Ayran İkramı

Konuşmaların ardından Başkan Hüseyin Şanverdi, Rektör Güder’e hizmetlerinden ötürü plaket takdiminde bulundu. Daha sonra dereceye giren öğrencilere ve eski mezunlara protokol tarafından plaket takdimi yapıldı. Bölüm öğrencilerinin de diplomalarını almalarının ardından öğrenciler büyük bir coşkuyla keplerini havaya fırlattılar. Protokol tarafından tesislerin açılışının da yapıldığı törende konuklara geleneksel etli pilav ve ayran ikramı yapıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here