Reyhanlı Esnafı Kredi Ödemelerinin Hızlandırılmasını İstedi

0
85

reyhanlı esnafıReyhanlı ilçesinde oda başkanları terör saldırısı sonrası başlatılan acil destek programı için KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan’a teşekkür edip, kredi ödemelerinin hızlandırılmasını istedi. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu ile Ticaret Borsası Başkanı Bülent Karaca, beraberlerindeki heyet ile KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ve Başkan Yardımcısı Selma Tezyetiş ile bir araya geldi.

Reyhanlı heyeti KOSGEB Başkanı Kaplan’a Reyhanlı’daki terör saldırısı sonrası başlatılan acil destek kredi programı için teşekkür ederek, kredilerin ödenmesinde yaşanılan sorunları aktardı. Sıkıntıların giderilmesi ve kredilerin ödenmesinin hızlandırılmasını istediklerini belirten Necmettin Zaroğlu, görüşmenin olumlu geçtiğini kaydetti. 11 Mayıs patlaması nedeniyle verilmesi kararlaştırılan KOSGEB kredilerinde bazı sıkıntılar yaşadıklarına işaret eden Zaroğlu; “Bunları dile getirdik. İşlemler ve ödemelerde geç kalındığını ifade ettik. Kredi Garanti Fonu tarafından işlemlerin hızlandırılmasını talep ettik” dedi. 

Saldırı sonrasında yapılan çağrılarla bu güne kadar 399 esnafın başvurduğunu hatırlatan Zaroğlu, ancak bazı esnafların durumlarının müsait olmaması nedeniyle krediden faydalanamayacağını dile getirdi. Zaroğlu; “Belediye tarafından yapılan zarar tespit raporlarının kabul edilmeyeceği belirtildi. Biz, bunun yanlış bir uygulama olduğunu anlattık. Belediye ve inşaat mühendislerinin tuttuğu hasar raporlarının kabul edilmesini, ödemelerin de hızlandırılmasını talep ettik. Talebimiz KOSGEB tarafından kabul edildi ve Hatay İl Müdürlüğüne gerekli talimatın verileceği bildirildi” diye konuştu.

 İlçeye gelen paranın tamamının diğer esnaflara da dağıtılarak değerlendirilmesi için Bakanlar Kurulu Kararının gerektiğini ifade eden Zaroğlu; “Reyhanlı’da maddi ve manevi zarar gören esnaf sayısının 861 olduğunu belirterek, kredi almak konusunda yasal engeli olmayanlara, başvuruları değerlendirilerek ödemeler sağlanacak” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here