Rektör Depci ve İSTE Hep Daha Fazlasına İSTE’kli!

0
12

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) yürütücüsü olduğu TÜBİTAK 1001- Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Kabul edilen projeyi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Funda Turan ve İSTE Rektörü ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tolga Depci ile Selçuk Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi’nden araştırmacılar birlikte hazırladı. Projede, alanında ilk defa Denizel İstilacı Makroalgin Biyokimyasal Yapısının Belirlenmesi, Altın Nanopartikülün Alg Bazlı Yeşil Sentezi ve Antikanser Etkilerinin Moleküler Yaklaşımlarla Aydınlatılması" hakkında bilimsel değerlendirme yapılacak.

Proje ekibinde yer alan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci; “Yöneticiliğimizin yanında bilim insanı olarak ülkemize hizmet etmekten hiçbir zaman durmadık. Hazırladığımız yeni bir 1001 projesinin kabul edilmiş olmasından bilime gönül vermiş bir akademisyen ve İSTE’nin Rektörü olarak gurur duyuyorum. Ekipte yer alan başta proje yürütücüsü Prof. Dr. Funda Turan hocamız olmak üzere tüm araştırmacıları tebrik ediyor ve verimli bir proje çalışması ve çıktısı diliyorum” dedi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here