Regaip Kandili ile Üç Aylar Başladı

0
76

regaib kandiliİslam Âlemi için kutsal değeri yüksek bir dönem olan ‘Üç Aylar’ başladı. Dün idrak edilen Regaip Kandili ile başlayan “Mübarek Üç Aylar” ile ilgili bir mesaj yayınlayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Reyhanlı ilçesindeki patlamalarda yaşamını yitirenlere de Allah’tan rahmet diledi.

Görmez, Kandil Mesajında; “Regaip Kandili, her türlü arzu ve isteklerimizi, emel ve tutkularımızı, rağbetlerimizi, iyiye, doğruya, güzele, faydalı olana, hakka ve hakikate; regaibimizi Rabbimize yöneltmek, bütün işlerimizi Cenabı Hakk’ın rızasına uygun hale getirme çabasıdır” ifadelerini kullandı.

16 Mayıs Perşembe gününü Cuma’ya bağlayan gecede idrak edilen Regaip Kandili  ile mübarek üç ayların başladığının altını çizen Görmez, Türkiye başta olmak üzere bütün İslam âleminin üç aylarını ve Regaip Kandili’ni tebrik etti. Bilhassa İslam dünyasının her beldesinde akan kanların durması için Allah’a dua ve niyaz ettiğini ifade etti.

Reyhanlı’daki patlamalarda yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar dileyen Görmez; “Bu vesileyle tüm insanlığın huzurunu tehdit eden her türlü şiddet ve tedhişin ortadan kalkmasını, savaşların yerini barışın, düşmanlıkların yerini dostluğun almasını, bu aylarda yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olmasını Cenabı Mevla’dan niyaz ediyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here