Referandum Yapılır, Halkımız Nereye Bağlanmak İstiyorsa Oraya Bağlanır!

0
56

Başkan Civelek Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Civelek, yapılan, yapılmakta olan ve yapılacak olan projeleri anlattı.

İlk olarak su ile ilgili projelere değinen Başkan Civelek, Aslantaş Barajı’ndan gelen içme suyunun içilebilmesi için vatandaşların tadilatlarını en az bir hattı mutfağa bağlayacak şekilde yapmaları gerektiğini söyledi. DSİ ile organize bir şekilde çalışıldığını kaydeden Başkan Civelek, söz konusu projeye harcanan 130 trilyonun İskenderun Belediyesi tarafından karşıladığını ifade etti.

Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek; “Kentin 60 yıllık Aspes borularla yaşamını yitiren bir alt yapısı vardı. Yapılması bize nasip oldu. Altı, yedi mahalle bitti.  En az 100 yıl kullanılabilecek ductil borular kullanıldı. On dört ay sonra kentin tamamı içme suyu kullanabilecek durumda olacak. Bu sistemle elektrik kesilse bile su kesilmeyecek. Bize ayda 350 milyar elektrik faturası geliyordu bu en az beşte bire düşecek. Türkiye’nin en büyük sorunu enerji sorunu, bir an önce bu sorununu halletmesi gerekir” şeklinde konuştu.

Drenaj kanallarının %45’ini bitirdiklerini de anlatan Başkan Civelek, Ocak ayında yapılacak ihaleden sonra 7-8 ayda İskenderun’un sel baskınlarından kurtulacağını da belirtti.

İskenderun’daki çöp sorunu ile ilgili yapılanlara da değinen Başkan Civelek; “Üç buçuk milyon ton çöp vahşi depolama yöntemiyle, metan gazı patlamalarıyla İskenderun zor bir durumda. Son on yıla kadar düzenli depolama geçici bir çözüm. Her taraf lotlarla dolacaktı. Tek çıkış yolu ayrıştırma yöntemiydi ama bu projeden sonra halkımızı eğitmek gerek. Pilot bölgeler bile seçildi. Geri dönüşüm çöpleriyle evsel atıkları ayı-ayrı konteynırlara konacak. Yavaş-yavaş halkımızı eğiteceğiz” dedi.

Köyler Mahalle Olunca, Vergi Yükü Artacak!

Projelerin dışında, Nardüzü ve Karaağaç beldelerinin Büyükşehir yasası kapsamında Arsuz’a bağlanmasını da değerlendiren Belediye Başkanı Civelek; “Halkımız nereye bağlanmak istiyorlarsa referandum yapılır. %70 oy çıkarsa istediği yere bağlanabilir.  Bu kapsamda ayrıca köylerimiz de mahalleye dönüşerek, kente dönüşmüş olacak. Emlak Vergileri artacak, köylerdeki vatandaşların vergi yükü de artacak. İl Genel Meclisi ortadan kalkacak, burada oluşacak boşluğu nasıl dolduracaklar. Vali ile Büyükşehir Belediyesi arasında nasıl bir yetki dağılımı olacak. Bu boşluğu nasıl dolduracaklar. Bunların bilinmesi gerekir” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here