Ramazan Tatilinde Turlara İlgi Yok Denecek Kadar Az

0
48

Önceki yıllarda bayram tatillerinde turlara yoğun ilgi gösterilirken, yükselen fiyatlar nedeniyle Ramazan Bayramı için insanlar evde oturmayı tercih ediyor.

Hem yükselen fiyatların hem de bayram tatilinin uzatılmamasının turlara talebi yok denecek kadar azalttığını kaydeden Manşet Turizm İşletmecisi Canan Gürpınar; “İnsanlar Ramazan Bayramı için plan yaptılar. Bu Ramazan, büyüklerimizi ziyaret edeceğiz, ellerini öpeceğiz, sevdiklerimizle hasret gidereceğiz. Çünkü tatil maliyetleri maalesef arttı. Akaryakıt fiyatlarındaki yükseliş dolayısıyla transfer paralarına yansıdı, tur fiyatlarını da otomatikman etkiledi. Neredeyse vizesiz yurtdışı turlarının fiyatları, yurtiçi tatillerle eşdeğer konuma geldi, o dereceye yükseldi. Otellerin fiyatları da yüksek. Talebin az olmasında bayram tatilinin 9 güne çıkarılmamasının da etkisi var. bayramlarda fiyatlar otomatik yükselir. Bayramdan sonra daha uygun bir fiyata biraz daha uzun gideriz gibi hesaplar yaptılar zannediyorum, o yüzden bu bayramda yaşlıları bol bol sevindireceğiz tahmin ediyorum” dedi.

Pandemi öncesinde insanların çok fazla gezdiklerini ama artık fiyatların yüksek olmasından ötürü eski yoğunluğu yakalayamayacaklarını kaydeden Gürpınar; “Pandemiden önce insanlar düzenli olarak geziyorlardı, her sene ayırdıkları bütçe nispetinde yurtiçi, yurtdışı turlara rağbet ediyorlardı. Şu anda fiyatlar yüksek olmasından dolayı o kadar talep yok ama pandemide çok sıkılan insanlar var, günde çok fazla insan geliyor, arıyor, gitmek istiyor ama bu sefer de yükselen fiyatlardan dolayı taleplerde bir azalma var. Bahar ayları da yeni geldi, havada serin gitti bu sene. Mart ayında Hatay’da kar yağışını gördük dolayısıyla insanlar daha henüz tatile havasına giremediler diye düşünüyorum.

Bayramdan sonra herkes biraz-biraz arayacaktır, taleplerde artış olacaktır ama bunu biz zaten pandemi öncesi döneme dönmesini beklemiyoruz fiyatlardan dolayı. Yine de her bütçeye göre yer var. İnsanlar eskiden her şey dahil otelleri tercih ederken, otel fiyatlarının yüksekliğinden dolayı gezi ve tatil tercihleri değişti, gitmek istedikleri yerlerde uygun fiyatlı otellerde kalıyorlar, her şey dahil olmayan otellerde kalıyorlar, kültür turizmine doğru yöneldiler. Kimse gidip her şey dahil otele dünya paralar verip de bir hafta otel içerisinde yatayımı artık tercih etmiyor. Çünkü astronomik fiyatlar çıkmaya başladı, bazen satarken biz bile hayret ediyoruz acenteci olarak ama uygun fiyatlı tatil yapmak isteyen insanlara göre de oteller var” diye konuştu.

İnternet üzerinden bilinmedik sitelere girip tur alınmaması gerektiği yönünde uyarılarda da bulunan Gürpınar; “Bir tek konuda uyarıyoruz herkesi, televizyonlarda haberlerde de çıkıyor. Lütfen internette bilmediğiniz sitelere girmeyin, bilmediğiniz sitelerden tur almayın, otel almayın, biz turizm acenteleri bu bunun için varız. İnternette satılan fiyat bazen daha düşük olabiliyor ama her şeyin bir maliyeti vardır, bir risk alıyorsunuz. Bildik isimli firmalardan bahsetmiyorum ama bildik isimli firmaların uydurma isim ve bağlantılarıyla internette insanları dolandırdıkları siteler var. Bu para sizin alın teriniz, alın terinizi sokağa atmayın, güvenli alışveriş yapın, güvenli turizme yönelin” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here