Radyo ve Elektrik Teknisyenleri Odasının Kongresi

0
124

elektronikçiler1Musa Mert, Yeniden Başkanlığa Seçildi

Dört yılda bir seçilen İskenderun Radyo ve Elektrik Teknisyenleri Odası dün olağan üstü kongresini gerçekleştirdi. Seçim sonunda 121 oy alan Musa Mert, yeniden başkanlığa seçildi.

Kongreye İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Kadir Teksöz ve İskenderun’da bulunan tüm esnaf odaları başkanları katıldı. Divan Başkanlığını HESOB Başkanı Kadir Teksöz, Divan Katipliğini de HESOB 2. Başkanı Uğur Fırat yaptı. Bir dakikalık saygı duruşunun akabinde İstiklal Marşımız her bir ağızdan okundu. İskenderun’da 150 civarında üyesi bulunan İskenderun Radyo ve Elektrik Teknisyenleri Odası başkanlığı için üç aday yarıştı. Mevcut Başkan Musa Mert’in yanı sıra Serdal Karakuş ve Fatih Güneş başkanlık için yarıştılar. Seçim öncesi üç adayda kameralar karşısına geçerek, birlik mesajı verdiler.

elektronikçiler2

Divan Başkanı Teksöz, oda üyelerini uyararak; “Daha önce iyi olup şuanda durumları kötü olan işyeri basit usule geçebilirler. Bu konuda gerekli müracaatlarınızı yapın. Ayrıca defter tasdiki adı altında muhasebecileriniz sizden 500 ile 700 TL arasında değişen ücret alıyorlar. Bunun adı kibarcası haraçtır bunu ödemeyiniz. İskenderun Esnaf Odaları için belediye başkanımız arsa sözü verdi. Arsa İskenderun Belediyesinden size yakışır binada benden! Bir konuda da dikkati çekmek istiyorum; ilgililerine sorulmadan danışılmadan çıkarılan yasalar büyük sıkıntılar yaşatıyor. Burada ilgililere sesleniyorum; lütfen bir yasa çıkarırken, ilgilileri ile görüştükten sonra çıkarın” dedi.

Daha sonra konuşması için söz verilen İskenderun Belediye Başkanı Civelek, İskenderun’da gerçekleştirmiş olduğu hizmetlerden kısaca söz ederek; “Yasal ölçüler çerçevesinde yer konusunu halledeceğim. Bunun sözünü buradan sizlere veriyorum” dedi.

Musa Mert başkanlığında oluşan yeni yönetim şu isimlerden oluştu; Ali Özbilen, Lütfi Necdet Akkülah, Yılmaz Bıkmaz, Vedat Akdemir, Mehmet Ozan Pulgat, Mehmet Yolcu. Mehmet Ali Bayrakdar, Murat Beşkardeş ve Mehmet Yıldız da Denetim Kuruluna seçildiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here