Profesyonel Dövme Sanatçısı Efe Diken İskenderunluların Hizmetinde!

0
173

Akademik Eğitimli Dövme Sanatçısı Uğur Efe Diken, sektöre iddialı bir giriş yaptı. Akademik eğitimini İzmir’de tamamlayan, bir süre İzmir’de dövme sanatını icra eden aslen İskenderunlu olan Uğur Efe Diken, birkaç ay önce İskenderun’da stüdyosunu açtı.

Güzel sanatlara hazırlandığı dönemde ‘dövme’ sanatı ile tanıştığını ve kopamadığını anlatan Diken; “Güzel sanatlara hazırlanırken İstanbul’da atölyede eğitim aldım. Eğitim sırasında bir dövme sanatçısı ile tanıştım ve ilk aşıyı orada kaptım. Daha sonra 9 Eylül Üniversitesinde aldığım eğitim süreci boyunca dövme sanatı ile hep iç içeydim hatta okul harçlığımı bu sektörden çıkarmaya başladım.

9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde seramik cam tasarımı eğitimi aldım. Bunun yanında aynı zamanda bir dövme okulu da okudum diyebilirim. Kendimi bu şekilde geliştirdim. İzmir’de kaldığım 7 yılın son beş senesini dövme ile geçirdim. Öğrencilik döneminde harçlığımı çıkarmak için çalışmaya başladım ve o şekilde başlayıp buraya kadar ilerledim. Memleketime dönüp stüdyomu burada açtım” dedi.

İskenderun’da dövmeye büyük bir ilgi olduğunu da anlatan Diken; “İskenderun’da ciddi bir potansiyel var. Büyük bir genç kitle var. Şu an ki müşteri potansiyeli 16-46 yaş aralığında. Yaş sınırı çok yok aslında. O güzelliğini seviyorum.

Kendi tasarımlarımı yapıyorum genel olarak ama ‘ben bu dövmeyi istiyorum’ diye gelenlerin de talepleri doğrultusunda çalışıyorum. Genelde mitolojik figürler yaptırmaya ilgi gösteriyor insanlar. Yazı dövmeleri İskenderun’da çok fazla isteniyor. Son teknoloji ürünlerle çalışıyorum. Eskiden boyalar yağ bazlıydı kısmen zarar verebiliyordu ama şimdi ki boyalar su bazlı o nedenle hiçbir zarar vermiyor” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here