Prof. Dr. Yavuz’dan, Dörtyol ve İSDEMİR’e Destek Ziyaretleri

0
296

celalettin yavuzKöşe yazarlığı da yapan Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Analizler Merkezi (TÜRKSAM) Başkan Yardımcısı ve Terör Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Celalettin Yavuz, Dörtyol ve Payas’ta destek ziyaretleri gerçekleştirdi. Yavuz öncelikle beraberinde MHP Dörtyol İlçe Başkanı Adem Cihan ve yönetici Hasan Eker’le birlikte Çökek yaylasını ziyaret etti. Çökek yaylasının yaşadığı sel felaketi hakkında bilgiler alan Yavuz, ölenler için taziye ve afet için de “Geçmiş Olsun!” dileklerinde bulundu. Özellikle bölge belediyelerinin ve devletin yardımlarının yerine ulaştığını gören Yavuz, daha sonra aynı sel felaketinde en büyük zarara uğrayan Karakese’nin Belediye Başkanı Yusuf Soylu’yu da ziyaret etti.

Prof. Dr. Yavuz’un ziyaretleri arasında bir diğer önemli olanı da İskenderun Demir Çelik Fabrikası (İSDEMİR) çalışanlarının grev çadırıydı. Yavuz, Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Metin Önde ile Genel Sekreter Hacı Gönül’ün de bulunduğu grev çadırında, samimi bir ortamda işçilerin istekleri hakkında bilgiler alındı.

Konuya “Uzlaşma Zemini Nasıl Bulunabilir?” yaklaşımıyla giren Yavuz, gerektiğinde özellikle OYAK Yönetim Kurulu Başkanı nezdinde girişimde bulunabileceğini, hem işçileri memnun edecek, hem de kurumu üzmeyecek bir orta yol bulunması konusunda aracılığa her zaman hazır olduğunu ifade etti. Grevde bir diğer önemli konunun “mobing uygulaması” (taciz, işyeri tehditi vb.) olduğunu da öğrenen Yavuz, grev sonlandıktan sonra da bu konunun takipçisi olacağının da sözünü verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here