Prof. Dr. Abdulla Sakallı Liselilerle Buluştu

0
24

İskenderun Paşa Karaca Anadolu İmam Hatip Lisesi, ‘Kariyer Günleri’ kapsamında İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İklim Değişikliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdulla Sakallı’yı konuk etti.

‘Kariyer Günleri’ kapsamında düzenlenen seminer programında, Prof. Dr. Abdulla Sakallı okul konferans salonunda öğrencileri ile bir araya geldi. Prof. Dr. Abdulla Sakallı’yı İskenderun Paşa Karaca Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ramazan Çakır, Müdür yardımcıları ve öğretmenler karşıladı.

Prof. Dr. Abdulla Sakallı, hayat tecrübesini, kendi bölümünün içeriği ve gelecekte Endüstri Mühendisliği hakkında öğrencilere bilgiler verdi.

Kısa anekdotlarla hayatından kesitleri anlatan ve öğrencilik dönemlerinden başlayarak, bugün geldiği noktayı öğrencilerle paylaşan Prof. Dr. Abdulla Sakallı, çalışmanın en önemli argümanı olduğunu, geleceğin Türkiye’si noktasında çok çalışmanın büyük önem taşıdığından bahsetti. ‘Her ne iş yaparsanız yapın, en iyisi olun’ diyerek öğrencilere seslenen Başkan Özlü, başarının sırrının buradan geçtiğini dile getirdi.

İskenderun Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulla Sakallı; “Sevgili öğrenciler, Hayat ne kadar zor olsa da devam ediyor. Başarılı olmanın temel parametreleri olan çalışkanlık, liderlik, hayat tecrübesi, hedef belirleme önemli bir faktör.  Sizin hayalleriniz geleceğimizdir! Bizler bölge için, Vatanımız için çalışmaya, üretmeye, bilgilendirmeye ve bilimi yaymaya devam edeceğiz. Gençlerin vizyonu bu şekilde oldukça, geleceğe dair umudumuzu kaybetmiyoruz. Bu bize kendimizi geliştirmemiz için ekstra motivasyon sağlıyor. Gençler iyi ki varsınız. Değerli Paşa Karaca Anadolu Lisesi Öğretmen ve Yöneticilerine bu nazik davetleri ve Üniversitemiz be Bölümümüze gösterdikleri ilgileri için çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Prof. Dr. Abdulla Sakallı, yaptığı sunum ve konuşmanın ardından öğrencilerin sorularına cevap verdi ve günün anısına da Okul müdür yardımcısı Hülya Orhan tarafından çiçek takdim edildi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here