Potanın Melekleri, Euro Cup’ta İlk Yenilgisini Aldı

0
64

Homend Antakya: 66 – Vilnius Kibirkstis: 70

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligindeki gururumuz Homend Antakya Belediyesi, Avrupa Kupası maçında üç maçlık galibiyet serisinin ardından Lituanya’nın Vilnius Kibirkstis takımına 66–70 mağlup olarak Euro Cup’ta ilk yenilgisini aldı.

Lituanya’da oynanan maçta rakibine 27 sayı fark atan Homend Antakya Belediyesi, antrenör Levent Deringöl’ün görevi bırakmasının ardından, bu maça Ekin Baş önderliğinde çıktı. Denk kuvvetler mücadelesi şeklinde geçen ilk periyotta Homend Antakya zaman-zaman öne geçmesine rağmen Vilnius ekibinin özellikle isabetli üçlükleriyle farkı açamadı. İlk periyotu Mavi-Beyazlı Antakya ekibi 19–17 önde tamamladı. İkinci periyotta da karşılıklı mücadele devam ederken ilk yarı sonunda Homend Antakya’nın 37–32’lik üstünlüğü vardı.

Üst üste gelen maçların etkisiyle, üçüncü periyotta Potanın Meleklerinde yorgunluk emareleri baş gösterince konuk ekip Vilnius Kibirkstis bunu iyi değerlendirerek, önce farkı kapattı daha sonra öne geçti ve 3. periyodu 47–49 tamamladı. Son periyotta bir ara yeniden beş sayı öne geçen ev sahibi Homend’in durmasını fırsata çeviren Vilnius Kibirkstis ekibi, attığı üçlükler yanında iyi savunma yaparak maçtan 66–70 galip ayrılmayı başardı.

Daha önce Avrupa Kupası’nda oynadığı 3 karşılaşmayı da kazanan Homend Antakya Belediyespor ilk yenilgisini almış olurken, maçın bitimi ile Litvanya takımı oyuncuları salonda büyük bir sevinç yaşadı. Centilmen Antakya seyircisi de galip gelen rakip takımı alkışladı.

Maç sonunda düzenlenen basın toplantısına katılan Homend Antakya Belediyespor antrenörü Ekin Baş, sıkıntılı bir süreç geçirdiklerine dikkat çekti.  Vilnius takımının iyi üçlük attığını, kendilerinin de hücumda çok iyi olamadıklarını belirten Ekin Baş; “Henüz çok bir şey kaybetmedik. Gelecek hafta ki rakibimizi Antakya’da yenerek grup birincisi olarak üst tura yükseleceğimize inanıyorum. Yeni transfer ettiğimiz oyuncumuzu gelecek maçta oynatarak gücümüzü arttırmak istiyoruz” dedi.

Homend Turcınovıc’i Renklerine Bağladı

Türkiye Kadınlar 1. Ligi ve Euro Cup’ta kentimizi ve ülkemizi başarı ile temsil eden Homend Antakya Belediyespor, İsrail’in Elitzur Ramla takımından Ana Turcınovıc ile resmi anlaşma sağlayarak renklerine dâhil etti. Aslen Karadağlı olan ve 4 yıldır Karadağ Milli Takım forması giyen 1993 doğumlu, 1.87 boyunda forvet oyuncusu Ana Turcınovıc, Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın makamında mukaveleye imza atarak resmen Homend Antakya Belediye’li oldu. Başkan Savaş, yapılan transfer ile Homend Antakya Belediyespor’un gücüne güç katıldığını ifade ederek; “Basketbol federasyonu ile yapılacak olan yazışmalar sonrasında bu sporcumuz, ilk resmi maçında takımdaki yerini alarak takımızın formasını giyecektir. Hayırlı ve uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

(Haber: Sadullah Ergin)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here