PKK’lıların Amanoslar’daki Sığınağı Ele Geçirildi

0
480

Amanos Dağları’nda “teslim ol” çağrısına ateşle cevap veren ve güvenlik güçleriyle çatışan PKK’lılardan biri etkisiz hale getirilirken, PKK’lı grubun yakın mevkideki sığınakları da ele geçirildi.

Hatay Jandarma Komutanı Mustafa Başoğlu idaresinde Amanoslar’da yürütülen operasyonlarda güvenlik güçlerinin ‘teslim ol’ çağrısına ateşle cevap veren terörist grup ile yaşanan çatışmada bir terörist etkisiz hale getirilmiş, yaralı olarak kaçtıkları tahmin edilen diğer teröristlerin yakalanması için bölgedeki operasyon alanı genişletilmişti.

Dörtyol İlçesi Kuzuculu Beldesi Şeyh Mahmut Yaylası mevkiinde araziye gizlenmiş vaziyette bölücü terör örgütü mensuplarına ait olduğu değerlendirilen bir sığınak ele geçirdi. Aramalarda teröristlere ait çok sayıda silah ve yaşam malzemesi de ele geçirildi. Amanos Dağlarını geçiş güzergahı olarak kullanan teröristlerin ellerinde bomba yapımında kullanılmak üzere bulundurulan çok sayıda malzeme de ele geçirildi.

Güvenlik güçleri, 1 kaleşnikof piyade tüfeği, 4 şarjör, 269 mermi, A-4 plastik patlayıcı madde ile dolu piknik tüpü, 4 telsiz, 10 patlayıcı ateşleme sistemi, 43 elektrikli fünye, 18 patlayıcı ateşleme devre kartı, 4 patlayıcı madde düzeneği, 4 hafıza kartı, 55 pil, 2 infilak fitili, 9 sırt çantası, 9 adet panço, 1 akü, 300 metre elektrik kablosu, 25 kilogram amonyum nitrat içerikli gübre ile birlikte çuvallar içerisinde yaklaşık 450 kg ağırlığında gıda maddesi ve örgütsel doküman ele geçirdi. Bölgede halen kaçan teröristlerin bulunmasına yönelik operasyon devam ediyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here