Pazartesi 2, 3, 4,  8 ve 12. Sınıflar Okula Başlayacak

0
42

Eğitimde Kademeli Olarak ‘Yüz-Yüze’ Eğitime Geçiliyor

İlkokul 2, 3 ve 4. sınıflar ile ortaokul 8. sınıf ve ortaöğretim 12. sınıfa giden öğrenciler, belirli kural ve tedbirlere riayet etmek suretiyle 12 Ekim 2020 Pazartesi günü yüz yüze eğitime başlayacak.

Pandemi sonrası ilk kez ilkokullar tüm sınıflarla eğitime başlarken 8. sınıf ile 12. sınıf öğrencileri için önümüzdeki hafta başı ders zili çalacak.

1.sınıf öğrencileri 21 Eylül tarihinden itibaren yüz yüze eğitime geçiş yapmıştı. 5 Ekim tarihinde Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri,  Çok Programlı Anadolu Liseleri, Mesleki Eğitim Merkezleri, Güzel Sanatlar Liseleri ve Spor Liseleri yüz yüze eğitime başladı. 12 Ekim Pazartesi gününden itibaren İlkokul 2, 3, 4 sınıf öğrencileri ile Ortaokul 8. sınıflar ve lise öğrenimine devam eden 12. sınıflar yüz yüze eğitime başlayacak.

Yapılan açıklamaya göre 5,6,7 sınıflar ile Lise 9,10 ve 12. sınıf öğrencileri EBA TV ile uzaktan eğitime devam edecek. Diğer sınıflarla ilgili kararın yaşanan gelişmeleri takip ederek önümüzdeki haftalarda verileceği açıklandı. Diğer kademe sınıflarla ilgili kararın önümüzdeki hafta düzenlenecek Bilim Kurulu ve Kabine toplantısında masaya yatırılarak değerlendirileceği biliniyor. 2020-2021 eğitim öğretim yılı birinci dönem birinci ara tatilinden önce İlkokul, Ortaokul ve Ortaöğretim’de tüm sınıfların kademeli olarak okula başlaması öngörülüyor.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, öğrencileri okulla buluşturmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek; “Muhterem velilerimiz ve tüm eğitim camiasına hayırlı uğurlu olsun. Sevgili öğrencilerimiz ile sağlıklı bir ortamda buluşmak dileğiyle lütfen maske, mesafe ve temizlik kurallarına titizlikle riayet edelim” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here