Payas’ın Gururu: ‘Tarık Projesi’

0
216

Payas ilçesindeki imkanları daha verimli kullanarak başarıyı arttırmaya yönelik; akademik, sosyal ve kültürel dinamikleri harekete geçirmek amacıyla Payas’ta uygulanan ‘Tarık projesi’ okulların açılmasıyla aktif olarak etkinliklere başladı. Bu kapsamda Payas Kaymakamı Dr. Polat Kara, Belediye Başkanı Bekir Altan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Eray Sarı, Tarık Projesi kapsamında öğrencilere destek amaçlı zeka oyun setleri ve kitap setleri dağıttılar.

‘Tarık Projesi’ Nedir?

Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği taşıyan bu projenin koordinatörü Mehmet Akif Akyurt; Tarık Bin Ziyad’ın İspanya’yı fethi olayından etkilenerek kararlılığı ve hedefe odaklanmayı vurgulamak amacıyla bu projeye ‘Tarık’ adının verildiğini söyledi. Mehmet Akif Akyurt; Payas Belediyesi’nin tam destek verdiği bu proje kapsamında yapılanları şöyle anlattı:

“Aziz Sancar zeka oyunları sınıflarının açıldığı ve pilot okullar olarak seçilen Selim Şahin İlkokulu, Fahrettin Altay Ortaokulu ve Nursan Anadolu Lisesi öğrencilerine zeka oyun setleri, 8 ve 12. Sınıf öğrencilerinin tümüne sınavlara hazırlık amaçlı bütün derslere ait kaynaklar, 4 ve 5. sınıflara ‘okuduğunu anlama’ etkinliği kapsamında her öğrenciye 10’ar kitaplık setler halinde ‘’Türk Büyükleri ve 100 Temel Eser’’den oluşan geri dönüşü takip edilebilecek sınavlar, ayrıca 9. Sınıf öğrencilerine de Türk Klasikleri’nden oluşan 5’er adet kitap dağıtıldı.”

Başarılı Öğrenciler İkna Ediliyor

Mehmet Akif Akyurt; yıl içerisinde öğrencilerin seviyelerini tespit edebilmek için belli aralıklarla değerlendirme sınavlarının yapılacağını, ulusal yarışmalara katılacak öğrencilere Payas Belediyesi tarafından her türlü desteğin verileceğini söyledi. Bir üst öğrenime geçiş sınavında başarılı olan öğrencilerin dışarıya gitmeyip Payas’taki okulları tercih etmelerine yönelik ikna çalışmaları yaptıklarını anlatan Akyurt; bunu başardıklarını da belirtti. Akyurt; bütün yayın evlerinin interaktif şifrelerinin öğretmenlere tanımlanacağını ayrıca dağıtılan kitapların ‘akıllı tahta’ya uyumlu görsellerinin de flash bellek içerisinde öğretmenlere hediye edileceğini söyledi.

Payas İlçe Milli Eğitim Müdürü Eray Sarı, bu projeye verdiği desteğin yanısıra başka taleplerini de hiçbir zaman geri çevirmeyen ve her konuda kendilerine tam destek veren Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’a teşekkür etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here