Payas Halkı Sokağa Döküldü; “Verilen Sözler Tutulmalı!

0
89

13 ilin büyükşehir yapılmasına ilişkin yasa teklifinin TBMM’ye sunulmasının ardından, daha önce bakanın söz vermesine karşın ilçe yapılması konusunda teklif sunulmayan Payas Beldesinde binlerce vatandaş E 91 Karayolunu kapatarak tasarıya tepki gösterdi.

Hatay’ın ve Türkiye’nin en büyük beldeleri arasında yer alan Payas’ın MHP’den üç dönem belediye başkanı olan Bekir Altan, bir süre önce Adalet Bakanı Sadullah Ergin’ın beldeyi ilçe yapma söz vermesi üzerine Ak Parti’ye geçmişti. Büyükşehir yasa tasarısında Payas’ın ilçe statüsüne alınmadığı görülünce Belediye Başkanı Bekir Altan soluğu Ankara’da aldı. Payas halkı da sokağa döküldü.

Yaklaşık 5 bin kişilik belde halkı karara tepki göstermek üzere Belediye Binası önünde toplandı. Sitemli kalabalık, nüfusu, sosyoekonomik konumu ve sanayisiyle yıllardır ilçe olmayı beklediklerini, ilçe olmanın hakları olduğunu belirterek seslerini ve tepkilerini duyurmak için eylem yaptı.

Verilen sözlerin tutulmasını isteyen Vatandaşlar, ‘Bakanım biz sözümüzü tuttuk, siz de Payas’ı ilçe yapın sözünü tutun’ ‘Payas’a kefen biçenlerin sonu sandığın dibi olur’ yazılı dövizlerle yürüdü. E91 Karayoluna yönelen kalabalık, polisin uyarılarına karşın Bayraklı kavşağında yolu iki taraflı kapatarak hükümet aleyhine sloganlar attı. Yol, yaklaşık 20 dakika trafiğe kapalı kalırken, vatandaşın tepkisine bazı araç sürücüleri de klakson çalarak destek verdi.

Kısa süre önce, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu ve Orhan Karasayar’ın “Payas ilçe oldu” diye müjde verdiklerini de hatırlatan Payas halkı Belediye önünde başlattıkları oturma eylemine devam edeceklerini, hükümet üyelerinin verdikleri sözü tutmalarını beklediklerini kaydettiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here